Yanal'dan itiraflar! 'Aklı gidip geliyor çocuğun'

Trabzonspor'daki 3. döneminde Türk basınına ilk kez röportaj veren bordo-mavili çalıştırıcı, takımın durumunu ve sorunları içtenlikle anlattı.

Yanal'dan itiraflar! 'Aklı gidip geliyor çocuğun'
Yanal'dan itiraflar! 'Aklı gidip geliyor çocuğun'
GİRİŞ 30.09.2017 11:18 GÜNCELLEME 30.09.2017 11:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Önceki iki dönemine göre şu anda kulüpteki şartların ve durumun çok daha farklı olduğunu vurgulayan Yanal, "Geldiğimiz günden beri yarışabilir bir takım haline gelmeye çalışıyoruz. Biz yarışabilecek bir takımı kurduk mu, kurduk. Biz bu takımla çok ciddi yarışabiliriz. Biz ilk dördün içinde olmalıyız ve olacağız. Bundan sonraki adım ise şampiyonluk. Burada takımın ortaya koyacağı güçle sergileyeceği tavır önemli. Bizim bu tavrı koyabilecek bir ekibimiz var. Burak, Kucka ve Sosa elimizde. Bunlar iyi oyuncular ve rakiplerle yarışabiliriz" diye konuştu.

ERSUN GİDER BAŞKASI GELİR

"Takım olmanın önce bir koşulu var biz kendi içerimizde bu düzeni kurmaya başladık" diyen tecrübeli çalıştırıcı, şöyle devam etti: "Yönetimimizle, oyuncularımızla bunu yapacağız. Şampiyonluktan geçen yolda; sırasıyla futbolcular, yönetim, camia, taraftar ile medya var. Dedikodu ile bir şey yapamayız. Sonuçlardan çıkacak acı ile vurarak bir şey yapamayız. Yoksa Ersun gider başkası gelir. Ama yılladır birileri gidiyor. Alanya'ya mağlup olduk. Acıttı mı? Evet acıttı. Taraftarlarımız şuna inansın, bu takımın genç oyuncuları ve geleceğini teminat altına alabilecek değerleri var. Bu düzeni bir sene içinde kurduk. Öyle kolay değil. Bu takım yine keyif verecek. Oyuncuların hepsinden ben sorumluyum. Biz buradayız, hiçbir yere gittiğimiz yok. Burada o kadar konsantre olmuş şekilde işimizi yapıyoruz ki bu bizim için namus meselesidir. Biz bu işin altından kalkarız. Bu takımı yarın alkışlayacaklar ve biz de onları alkışlayacağız. Bunu çok kısa bir zamanda göreceksiniz."

DERBİ FARKLI OLACAK

"Beşiktaş derbisi çok erken haftalarda olmamıza rağmen ligin belirleyici maçlarından bir tanesi olacaktır. Bizim Başakşehir ve Fenerbahçe karşılaşmalarına oranla daha iyi bir performans ortaya koyacağımız kesin. Onlar Şampiyonlar Ligi'nde başarılı sonuçlar aldı ama ligin rengi başka. Taraftarlarımızın beklentisine karşılık verecek takım sahada olacak. Güvenilir bir takım geliyor. Birçok takımdan daha iyiyiz."

TRANSFER İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ

"Uzun yıllar fayda sağlamasını düşündüğümüz iki üç oyuncunun transferi olmadı. O transferle ilgili uğraşıyoruz ve süreç devam ediyor. Güçlü bir Trabzonspor adına temel oluşturuldu, artık yarışabilecek bir takımımız var. Takım iskeletini korumak bundan sonraki işin en zor kısmı. Bunu yapabilecek bir ekip var. Trabzonspor bugüne kadar kendi değerlerini yetiştiren ve altyapısı ile onur duyulan bir takım. En azından iki genç oyuncumuz var takımda, birkaç yıl içerisinde çıkacak birkaç futbolcumuz daha var. 4-5 yıllık kaos sürecinden sıyrılıp artık o zirvenin takımı olmamız gerekiyor."

İKİ ÖNEMLİ OYUNCU ÜRETTİK

"Çok önemli olduğunu düşündüğüm, hakikaten saygın bir yere geleceğine inandığım iki oyuncu ürettik. Bu genç futbolcularımız bir dönem olanaksızlardan oynadı. Yusuf uzun süre bizimleydi, ona birçok talep geldi. 'Kiralık gönderelim, alta gönderelim' dendi ama biz beklettik ve zamanı kullanmak istedik. O da bu zamanı kullandı ve şimdi forma giyiyor. Oynamadığı dönem de olacaktır. Abdülkadir konusunda da aynı yolu izledik. Yine başka bir takıma gidebilirdi ama biz onu burada değerlendirmek istedik. Bu iki futbolcumuz da daha yolun başındalar ve bu rekabet çok acımasız bir rekabet."

OKAY STOPER OYNAMAK İSTİYOR

"Okay'ı Başakşehir maçında stoperde oynattık. Aslında zaman zaman yine stoper oynamıştı. Biz de böyle düşünüyoruz, Okay da böyle istiyor, hatta Milli Takım hocası da bunu söyledi. Okay bundan sonraki kariyerini stoper olarak sürdürmek istiyor, buna yakın düşünüyor. Gayet başarılı oynadığını düşünüyorum. Orta sahada şu an Onazi gelecek ve oynayacak. Bero da forma şansı bekliyor. Okay bana göre oynadığı bölgede gayet iyi. Hubocan oynayacak ve performansını oldukça geliştirdi. Şu an doğru rekabetin içerisinde olduğumuzu düşünüyorum, bu konuda haklılığımı zaman gösterecek."

MUSTAFA AKLINI KAYBEDiYOR

"Biz geçen sene 16 puanla devreyi kapattık. Yedi futbolcu gelmişti üçünü kullanamadık. Kendi futbolcularımız vardı bir dönem, onları kullanamadık. Mustafa Akbaş, Mustafa Yumlu, Zeki Yavru ve Yusuf Erdoğan gibi. Akbaş çok önemli bir oyuncu. Ama bazen taraftar baskısından sahada aklı gidip geliyor çocuğun, bazen ben de şaşırıyorum ne oluyor diye. Bu gelgitleri yaşıyor bu çocuk, buranın çocuğu bu. Bu çocukların Trabzonspor ile ilgili en ufak problemi olamaz, bunları ben görüyorum. Bu çocuklar niye buradan gitsin, biraz daha onlara sahip çıkmak gerekiyor. Kendi çocuklarımıza bunlar yapıldığında ben en az onlar kadar üzülüyorum. Var mı Akbaş'tan daha iyisi alıp oynatalım ama gerçekten iyi. Mustafa çok süratli, birçok mevkide oynayabiliyor."

ESTEBAN'A İZİN VERDİM

"Esteban'ın saha içerisinde yaşadıkları ve düştüğü durum. Bizim onu sahaya çıkarmak için çabamız ve onun oynamak için çabası. Hâlâ antrenmanlara çıkmıyor ve psikolojik olarak buna hazır değil. Bizim Esteban ile bunu oturup sağlıklı konuşmamız gerekiyor. Ama henüz buna hazır değil. Onun tetkiklerini yaptıracağız. Belki sağlık sorunu var, buna da bakacağız. İzin istedi ve ben de verdim. Esteban kendisini gerçekten çok kötü hissettiğini ve idmana hazır olmadığını belirtti. Bize, 'Çenem çıkmış gibi hissediyorum, direncim düştü, midem bulanıyor, gözüm kararıyor' dediği anda biz onu çıkarıp zorla oynatsak belki daha kötü şeyler olacaktı."

KAYNAK: FOTOMAÇ
YORUMLAR 8
  • Fiko 6 yıl önce Şikayet Et
    Acil kaleci şart yenilen goller amatörce
    Cevapla
  • SSK EMEKLİSİ 6 yıl önce Şikayet Et
    Her şey iyi güzel de sayın Yanal dırakdor sahada yanda kalmamalı oyundan düşen oyuncuyu anında görüp müdaheleyi yapmalı.
    Cevapla
  • orhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Kimseyi kandıramazsın, artık sonun geldi, felsefe yapmaya çalışarak hala trabzon u ve trabzonsporluları kandırmaya çalışıyorsun 3 yıldır yaptığın gibi, daha önce 2 kez geldiğinde yaptıkların gibi, biraz medeni ol ve istifa et git...
    Cevapla
  • kadir 6 yıl önce Şikayet Et
    senin aklın çokmu yerinde yanal efendi, daha şimdiden topçularını suçlamaya başladın, onun aklı hiç değilse gidip geliyormuş senin hiç gelmedi ki...
    Cevapla
  • GSli Mahmut 6 yıl önce Şikayet Et
    Yanal hoca iyi bir takim kurmus. Tek eksigi defans. Attigi gol kadar yersen skor basarisi olmaz. Cok guzel top oynuyorlar. Herkes lig sonunda sampiyo olmaz ama gonullerin sampiyonu olur. Bu sene BJK, Basaksehir ve Trabzon takim oynunu iyi uyguluyor. GS ve FB takim oyunundan uzakta. GS FBye gore daha hirsli oynuyor ve kazaniyor. FBye revizyon gerekiyor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle