Trabzon'dan sert açıklama: Futboldaki mafyanın...

Trabzonspor Kulübü, resmi sitesi üzerinden bir açıklama yayınladı.

Trabzon'dan sert açıklama: Futboldaki mafyanın...
Trabzon'dan sert açıklama: Futboldaki mafyanın...
GİRİŞ 25.06.2014 16:22 GÜNCELLEME 25.06.2014 16:26
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Trabzonspor Kulübü, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Aziz Yıldırım'ın yeniden yargılanması yönünde aldığı kararın ardından resmi sitesi üzerinden bir açıklama yayınladı.

İşte o açıklama;

FIFA ve UEFA, tüm üyelerini, futboldaki şikeye karşı, etkin tedbirler almaya davet etmiş, şike ve suç örgütü faaliyetlerini önleyici hükümlerin ceza kanunlarına konulmasını istemiştir. 

Geçtiğimiz on yıl içinde, Türkiye’nin de aralarında olduğu birçok ülkede bu yönde kanuni düzenlemeler yapılmıştır. Ülkemizde de 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun 2011 yılında yürürlüğe girmiştir. Fakat 2010-2011 sezonunda ortaya çıkan şike skandalından sonra şike hükümlülerinin çabaları Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni de etkisi altına almıştır. Bu nedenle, 6222 sayılı Kanun, daha ilk uygulandığı olayda alel acele değiştirilmiş, şikeye verilen cezalar ciddi oranda azaltılmış, bir sezondaki tüm maçlarda şike yapılsa bile tek suç haline getirilmiştir.

Türkiye Futbol Federasyonu, bu süreçte hem Profesyonel Futbol Disiplin Talimatını, hem Futbol Müsabaka Talimatını, hem de disiplin yargılaması yapan kurulları değiştirmiştir. Aynı yıl içinde, şike ve teşvik primi suçları TFF Yönetimi, Disiplin Kurulu ve Tahkim Kurulu tarafından görmezden gelinmiştir.

Aynı delillerle karar veren UEFA ve CAS ise Türk Futbolundaki şikeyi tespit etmiştir.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nce verilen karar Yargıtay tarafından onandığı, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hükümlülerin tüm talepleri ret edildiği halde cezası kesinleşen sanıklar hakkındaki infaz işlemleri bekletilmiştir.

Son olarak, 23 Haziran 2014 tarihinde İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, Ceza Usul Hukukunun en temel kurallarını ihlal ederek, yerleşik ilkeleri hiçe sayarak, kanunları, içtihatları alt üst ederek, adeta YARGITAY yerine geçmiş ve yargılamanın yenilenmesi taleplerini kabule değer bulmuştur.

Kamuoyu her zaman olduğu gibi şike sanıkları ve onları destekleyenler tarafından yine yanıltılmakta, “var olmayan yeniden yargılama kararı”, şikeyi destekleyen basın tarafından UEFA’ya, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi’ne (CAS), İsviçre Federal Mahkemesi’ne gönderilmekte, bol EUROLU MÜJDELİ haberler yapılmakta, yargılama sırasında kabul edilen delillere bakarak karar veren UEFA ve CAS ile alay edilmektedir. Bu haberleri yapanlar, aslında, delillerin sahte olmadığını, UEFA ve CAS’ ın mahkeme kararı olmadan yapılan gizli dinlemeleri dahi delil kabul ettiğini ve bu nedenlerle UEFA ve CAS kararlarının asla değişmeyeceğini bilmekte ama aldıkları talimat gereğince yazamamaktadırlar.

Son 10 yılda, Meclis tutanaklarına kadar yansıyan futboldaki mafyanın, tüm sistemimizi nasıl ele geçirdiği tüm çıplaklığı ile görülmektedir.

Spora zarar verenlerin elbirliği ile korunması, ülkemize değil, yalnızca suçlulara ve ahlaksızlara hizmet etmektedir.

Trabzonspor Kulübü, hukuka olan inancını halen daha korumaktadır.

Konuyu hassasiyetle takip eden Trabzonspor Kulübü, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin son kararına karşı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kuruluna şikayet de dahil olmak üzere her türlü yasal hakkını kullanacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur…

TRABZONSPOR KULÜBÜ

YORUMLAR 7
  • KARADENİZ FIRTINASI 9 yıl önce Şikayet Et
    AZİZE YALAKLARI "AZİZBAHÇENİN" GOPİLLERİ. evet bu günlerde moda deyim "paralel yapı" ve ne olmuşsa herkes suçu onlara yıkarak aklanır oldu. ilahi adalet er geç tecelli edecektir. trabzonspor u destekleyen hiç bir fert siz "AZİZEBAHÇE" liler gibi olmaz , eğer takımı sizin düştüğünüz duruma düşse ilk satırı kendisi vurur ama nerde sizde o feraset. basındaki AZİZE evlatları yazıyor sizde bir gıdım aklınızla inanıyor millete satmaya çalışıyorsunuz ama yemezler ancak kendinizi kandırırsınız.
    Cevapla
  • erdobay 9 yıl önce Şikayet Et
    pinto. Gs nin arka vagonu olan trabzon spor kendine işine bkacağına fenerden ne kadar nemalanırım diye ötttürkçe ötüyor. Düzenbaz polis tutanakları ile malı götürmeye çalışan bu trabsonspor kesin belasını bulacaktır. Yıllarca belini doğrultamaz. Haram yemiştir. ne gs de nede ts ahlakın zerresi yok, yalama olmuş bir yönetim var. Nerde görülmüş insanlar ceza yyesin diye uğraşan mahluklar. İnsan çıkar devlete ne kadar vergi verdiğini ne kadar borcu olduğunu söyler. stadları devletin üstüne yıkıp, bedava getirenlerin zırvalamay hiç yakkı yoktur. Yıllarca vergisini vermeyen bu mahluklar dürüstlük abidesi olduklarnı ifade ediyorlar. Allah sizi beter etsin
    Cevapla
  • veysel kaya 9 yıl önce Şikayet Et
    sert açıklamalara bir yenisi eklendi.... " Trabzon'dan sert açıklama " Söylesenize kimin umrunda...
    Cevapla
  • sadık yavaş 9 yıl önce Şikayet Et
    UEFA VE CAS ın Türkiye temsilcisi. GALATASARAY VE TRABZON UN ŞIKE PİSLİĞİNDEKİ ROLÜ VE FETTULLAHIN EMIR ERLİĞİ ÇOK YAKINDA 9 SÜTUNA 9 MANŞETLE GAZETELERDE. Demedi deme aysal ve kuklası....
    Cevapla
  • fahri yanargöz 9 yıl önce Şikayet Et
    oy trabzon trabzon. çatlasanızda o kupayı kimse elimizden alamaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle