Yeni yabancı kuralında o maddeye itiraz!

Süper Lig’de 2015-2016 sezonundan itibaren yerli-yabancı futbolcu sayısı talimatının hazırlığına gelecek hafta Antalya’da devam edilecek.

Yeni yabancı kuralında o maddeye itiraz!
Yeni yabancı kuralında o maddeye itiraz!
GİRİŞ 09.01.2015 09:02 GÜNCELLEME 09.01.2015 10:37

Türkiye Futbol Federasyonu’nun önümüzdeki hafta Antalya’da gerçekleştireceği yönetim kurulu toplantısında yeni statünün kamuoyuna açıklanması planlanıyordu. Ancak çalışmaların devam ettiği ve gelen reaksiyonlar sonrasında statünün revize edileceği bildirildi. Taslak halindekiyeni talimatı 16 Ocak Cuma günü Antalya’da masaya yatıracak uzmanların özellikle eleştirilen bölümleri bir kez daha gözden geçireceği dile getirildi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören tarafından kamuoyuna açılan taslakta ilk olarak çift pasaport taşıyan Türk asıllı futbolcuların önümüzdeki yıldan itibaren yabancı kabul edilecek olması ele alınacak.

Hukukçuların çoğunluğu, vatandaşlıktan doğan hakların Anayasal güvencede olduğuna dikkat çekerek, bunun kısıtlanmasının insan haklarına da aykırı olacağını dile getirdi. Hukukçular, talimatın böyle çıkmaması gerektiğini de ifade etti.

DETAYLI GÖRÜŞME

Alt yapıdan gelecek oyuncu sayısı ve yabancılar konusunda kriter koymamanın sakıncalı olduğunu vurgulayanlar da bulunurken, mali kriterler konusundaki endişeler de eleştiriler arasında yer aldı.

Özellikle bazı kulüplerin “Anonim şirket”, bazılarının “Dernek” statüsünde olması ve bunların nasıl bağdaştırılacağı da merak ediliyor. Antalya’daki kritik toplantıda tüm konuların detaylı bir şekilde masaya yatırılması ve statüye son şeklinin verilmesi bekleniyor.

KAYNAK: MİLLİYET