F.bahçe'nin inanılmaz son dakika tesadüfü!

Spor Toto Süper Lig'de Fenerbahçe'nin son dakikada kazandığı maçlar, yıllar önceki Galatasaray'ı hatırlatıyor.

F.bahçe'nin inanılmaz son dakika tesadüfü!
F.bahçe'nin inanılmaz son dakika tesadüfü!
GİRİŞ 26.11.2013 09:23 GÜNCELLEME 26.11.2013 14:47

Spor Toto Süper Lig'in 12. haftasına geldiğimizde herkesin ortak bir kanısı var. Fenerbahçe'nin son dakika golleri... 12 haftalık lig maratonunda geriye dönüp baktığımızda Fenerbahçe 4 maçını son dakikada attığı gollerle kazandı.

12 haftada alınan 4 son dakika galibiyeti sizler için bir şey ifade etmeyebilir. 'Ne var ki bunda diyebilirsiniz.'

Fakat hafızamızı zorlayarak 2007/2008 yılına gittiğimiz zaman, o sezonu şampiyon bitiren Galatasaray'ın da ilk 14 haftalık periyotta aynı, Fenerbahçe'nin bu sezonda yaptığı gibi maçlarını son dakika golleriyle kurtarıp şampiyonluğa ulaştığını görüyoruz.

Ligin 10. haftasında Denizlispor deplasmınına giden Cimbom, maçı Shabani Nonda'nın 90. dakikada attığı golle 2-1 kazanmıştı. 11. haftada Gaziantep deplasmanına giden Sarı Kırmızılılar, bu kez de Servet'in 90.dakikada attığı golle durumu 1-1 getirmiş ve İstanbul'a puansız dönmekten kurtulmuştu. 13. hafta olduğunda zorlu Trabzonspor deplasmanına giden Galatasaray 89.dakikada Serkan Çalık'ın attığı golle maçı 1-0 kazanmıştı. Bir sonraki haftada Ali Sami Yen'de ağırladığı İstanbul Büyükşehir Belediye ile Ümit Karan'ın 90. dakikada attığı golle 2-2 berabere kalarak yine sahadan puansız ayrılmamıştı. 14.haftada puanını 32'ye çıkaran Galatasaray, bu son dakika şansını 27. ve 29. haftada da devam ettirmiş ve ligi Fenerbahçe'nin 6 puan önünde tamamlayarak şampiyon olmuştu.

GEL GELELİM GÜNÜMÜZE

Ligin 4. haftasında Kasımpaşa deplasmanına çıkan Sarı Lacivertliler, 2-1 geriye düştüğü maçta Pierre Webo'nun golüyle maçı 3-2'lik galibiyetle sonuçlandırdı. 8.haftada K.Erciyesspor deplasmanına giden Fenerbahçe, 90.dakikada Emenike'nin golüyle 2-1 kazandı. 10. haftada zorlu Bursaspor deplasmanına giden Sarı Lacivertliler 90.dakikada Egemen Korkmaz'ın attığı golle 3-2 kazanmayı bildi. Geçtiğimiz haftayı ise hepimiz hatırlıyoruz. Medical Park Antalyaspor deplasmanında bu sefer sahneye Moussa Sow çıktı ve skoru son saniyede 2-1'e getirerek takımının puan kaybı yaşamasına izin vermedi. Fenerbahçe ligin 12. haftasını, 2007/2008 sezonundaki şampiyon Galatasaray'dan sadece 1 puan aşağıda 31 puanla tamamladı.

BU KADAR TESADÜF FAZLA DEĞİL Mİ?

Aralarında sadece 2 haftalık bir fark olan iki takım arasındaki bu benzerlik, 'Acaba Fenerbahçe de sezonu son dakikalarda aldığı bu puanlar sayesinde şampiyon bitirebilir mi?' sorusunu akıllara getiriyor.

Kaynak: Candaş Aşık - Haber7