Flaş karar! Güreş olimpiyatlardan çıkarıldı!

2020 Olimpiyat Oyunları'nda güreş yok... Uluslararası Olimpiyat Komitesi, yeni spor dallarına yer açmak amacıyla, güreşi 2020 Olimpiyat Oyunları'nın programından çıkardı.

Flaş karar! Güreş olimpiyatlardan çıkarıldı!
Flaş karar! Güreş olimpiyatlardan çıkarıldı!
GİRİŞ 12.02.2013 13:56 GÜNCELLEME 12.02.2013 16:36
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) İcra Kurulu, 2020 olimpiyatları programında yer alacak 25 temel spor dalını belirlerken, güreşi listeden çıkardı.

IOC sözcüsü Mark Adams yaptığı açıklamada, gizli oylama sonucu alınan kararda üyelere hangi spor dalının ''temel liste''de yer almaması gerektiğinin sorulduğunu ve ortaya çıkan kararın 2020 oyunları programı için ''en iyisi'' olduğunu söyledi.

Oylamaya ilişkin sayısal veriler açıklanmazken, IOC Başkanı Jacques Rogge'un oy kullanmadığı bildirildi.

İcra Kurulu, hangi spor dalı ya da dallarının çekirdek listeye katılacağına ilişkin St. Petersburg'da Mayıs 2013'de toplantı yapacak ve IOC Yönetim Kurulu'na önerilecek spor dalını belirleyecek. IOC Yönetim Kurulu Toplantısı Eylül ayında Arjantin'de yapağı toplantıda 2020 olimpiyat programında yer alacak spor dallarını açıklayacak.

Adams, bugünkü kararın ''kesin'' anlamına gelmediğini belirtti.

İSTANBUL OLİMPİYAT'A ADAY

2020 Olimpiyat Oyunları'na ev sahipliği yapma konusunda en önemli aday İstanbul... Bu da, İstanbul'un adaylık yarışını kazanması halinde, Türk sporcuların, geleneksel olarak en başarılı oldukları dal güreşte, seyircisinin önünde mücadele edemeyecekleri anlamına geliyor.

Türkiye bugüne dek olimpiyat oyunlarında, güreşte 28'i altın 16'sı gümüş 15'i bronz olmak üzere toplam 59 madalya topladı. 

YORUMLAR 10
  • mustafa 11 yıl önce Şikayet Et
    Ata sporumuzdu güreş. Kasıt mı var acaba demekten başka bir şey gelmiyor içimden.
    Cevapla
  • Ali 38 11 yıl önce Şikayet Et
    tüm spor ve tüm medyacılar! . ne diye gidip hamza yerlikayaya soruyorsunuz?Hamza beyin ne yetkisi nede yaptırım gücü var. Gidin spor bakanımıza sorun futboldan başka sporlar, hatta ata sporumuzu olduğunu belki hatırlarlar.Hani futbolda çok iş yaptık o kadar uğraştık ya dünya yıldızları çıkarttık ya(!) başarılı olamadığımız(!) güreşede bir el atsınlar da görelim beyefendinin bakanlıktaki maharetini!
    Cevapla
  • virdis moment 11 yıl önce Şikayet Et
    Güreşi erkek sporundan çıkarıp oğlan ettiler, sonuçta olacağı buydu,,,. Çünkü güreş tam erkek sporudur,, öyle fazla ellenmeye gelmez,,,
    Cevapla
  • ibrahim kır 11 yıl önce Şikayet Et
    haklı mı ?. şimdi insanın aklına şu geliyor neden güreş? ilk önce şunu söyleyeyim güreş teknik bir oyun olamaktan çok şans oyunu haline geldi.güreşciler 2 dakika birbirini kontrol ediyor sonra şansı olan kazanıyor.bu oyunu bu hale getiren fila başkanı martinettidir. eski oyunlar görülmüyor artık zevki alınmış bir spor dalı oldu güreş.yapılacak düzenlemelerle eski günlerine geri dönebilir.bu işten anlayan birinin fila başkanı olması lazım.vesselam
    Cevapla
  • Nihat Özbudun 11 yıl önce Şikayet Et
    Bu ilk olimpik sporlardan olan güreşe saygısızlıktır.. Yunanistanda ilk çağlarda yapılan olimpiyatlarda güreş vardı. yani güreş olimpiyatların mayasında var. şimdi? yok! körolası televizyonculuk. Bu yüzden caanım kırkpınarı da kuşa çevirdiler ya?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle