Voleybolcu genç bayanlara cici maskot

Dünya Genç Bayanlar Voleybol Şampiyonası 23-31 Temmuz 2005’te Türkiye’de gerçekleştirilecek. Organizasyonun maskotu, “Ankara Tavşanı”.

Voleybolcu genç bayanlara cici maskot
Voleybolcu genç bayanlara cici maskot
GİRİŞ 12.05.2005 15:32 GÜNCELLEME 12.05.2005 15:32

Türkiye, Temmuz ayında çok büyük bir organizasyona ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

23-31 Temmuz 2005 tarihleri arasında Ankara ve İstanbul’da gerçekleşecek 2005 Dünya Genç Bayanlar Voleybol Şampiyonası’nda dünya voleybolunun ve dünya gençliğinin kalbi Türkiye’de atacak. Şampiyonada, Türkiye Genç Bayan Milli Voleybol Takımı’mızın yanı sıra Hırvatistan, Sırbistan-Karadağ, Amerika, Japonya, Brezilya, İtalya, Rusya, Mısır, Portoriko, Dominik Cumhuriyeti ve Çin’nden gelen genç voleybolcular mücadele edecek.

Bu şampiyonada milli duygu misyonunu üstlenmiş “Genç Bayan Milli Voleybol Takımı”mız Türkiye’nin % 60’ını oluşturan genç nüfusunu dünya arenasında temsil etme olanağı bulacak.

Şampiyonada mücadele verecek Genç Bayan Voleybol Milli Takımı oyuncuları aynı zamanda tarihi bir misyon da üstlenecek. Genç Sultanlar, Türk Voleybolunun Dünya Voleybolu zirvesine yürüyüşünde bir anlamda öncülük yapacak. TRT’den yayınlanacak karşılaşmalar, Ankara ve İstanbul’ da altışarlı iki grup halinde oynanacak. Şampiyonanın final karşılaşması ise 31 Temmuz 2005 tarihinde Ankara’da yapılacak.

İstanbul ve Ankara’da iki grup halinde gerçekleştirilecek ve ülkemizin ev sahipliği yapacağı bu dev organizasyonun simgesi uzun ve titiz bir çalışma sonrası “Ankara Tavşanı” olarak belirlendi. Ankara Tavşanı’nın tehlikeyi önceden sezebilme, yükseğe sıçrama özelliğini avantaja dönüştürerek rakibinden önce hamle yapabilme yeteneği, güçlü olması ve oldukça hızlı hareket etmesi gibi özellikleri bulunuyor. Ankara Tavşanı bu özellikleri ile hem Genç Bayanlar Voleybol Milli Takımımıza önderlik edecek hem de Türk Voleybolu’nun Dünya Voleybolunun zirvesine yürüyüşünde yol gösterecek. Dünya Genç Bayanlar Voleybol Şampiyonası’nın maskotu Sıtkı Görçiz tarafından çizildi.