Erkekler voleybolda, Avrupa Ligi başlıyor

Erkekler voleybolda Avrupa Ligi maratonu, iki ayrı grupta 10 takımın katılımıyla başlıyor.

Erkekler voleybolda, Avrupa Ligi başlıyor
Erkekler voleybolda, Avrupa Ligi başlıyor
GİRİŞ 23.05.2012 11:09 GÜNCELLEME 23.05.2012 11:09

Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) tarafından her yıl düzenli olarak organize edilen, 4 ayak ve 1 final etabından oluşan ligde Türkiye, (B) Grubunda yer alacak. (A) Milli Takım, Romanya'da 25-27 Mayıs tarihlerinde yapılacak 1. ayakta, sırasıyla Çek Cumhuriyeti, Hollanda ve Romanya ile karşılaşacak.

Ligin statüsüne göre final etabını organize eden ülke, grubunda 1. olursa, grup birinci ve ikincileri final etabına yükseliyor. Organizatör ülke grubunda ilk ikiye giremediği takdirde ise grup birincileri, organizatör ülke ve grup ikincilerinden en iyi skobru elde eden takım final etabında mücadele etme hakkı kazanıyor. Lig, final etabında yarı final maçlarının ardından, final ve klasman maçlarıyla son buluyor.

Avrupa Ligi sonunda şampiyon olan takım, o yıl Uluslararası Voleybol Federasyonları Birliği (FIVB) Dünya Ligi'nden düşen takımla baraj müsabakası oynamaya ve kazandığı takdirde de Dünya Ligi'nde direk katılma hakkı elde ediyor.

-Erkek Milli Takımlar Sorumlusu Oktay-

AA muhabirinin görüştüğü Erkek Milli Takımlar Sorumlusu Semih Oktay, CEV'in bu organizasyona çok önem verdiğini belirterek, ''Çoğu ülke Avrupa Ligi'ni önemsemiyor gibi görünüyor ama bence oyuncuların tecrübe kazanması açısından faydalanılması gereken bir turnuva'' dedi.

Geçmiş yıllarda takımların, Avrupa Ligi'ne yedek takımlarıyla katıldığını anlatan Oktay, ''CEV bunun önüne geçebilmek için ciddi kurallar getirdi. Genç oyuncu sayısını sınırladı ve ülkelere, Avrupa Şampiyonası'nda mücadele eden takımlarından en az 4 oyuncu bulundurma zorunluluğu getirdi. Avrupa Ligi'nin, voleybolda gelişmek isteyen ülkelere çok büyük getirileri var'' diye konuştu.

Avrupa Ligi'nin statüsünden dolayı çok yorucu ve yıpratıcı bir turnuva olduğuna dikkati çeken Oktay, ''Yıpratıcı olmasından dolayı çok geniş bir takımla katılacağız. 24 kişilik kadromuz var. Avrupa Ligi'ni, takıma kazandırdığı deneyim nedeniyle çok önemsiyoruz'' diyerek sözlerini tamamladı.

Final etabının tarihlerinin henüz netleşmediği ligde, Türkiye'nin (B) Grubundaki maç programı şöyle:

-1. Ayak (Romanya)-

25 Mayıs Cuma TSİ 17.00 Çek Cumhuriyeti - Türkiye

26 Mayıs Cumartesi TSİ 17.00 Türkiye - Hollanda

27 Mayıs Pazar TSİ 19.30 Romanya - Türkiye

-2. Ayak (İzmir)-

1 Haziran Cuma 20.00 Türkiye - Avusturya

2 Haziran Cumartesi 20.00 Romanya - Türkiye

3 Haziran Pazar 20.00 Türkiye - Hollanda

-3. Ayak (Çek Cumhuriyeti)-

8 Haziran Cuma TSİ 16.00 Türkiye - Romanya

9 Haziran Cumartesi TSİ 19.00 Türkiye - Çek Cumhuriyeti

10 Haziran Pazar TSİ 16.00 Avusturya - Türkiye

-4. Ayak (Avusturya)-

21 Haziran Perşembe TSİ 18.25 Türkiye - Avusturya

22 Haziran Cuma TSİ 21.20 Türkiye - Çek Cumhuriyeti

23 Haziran Cumartesi TSİ 21.20 Hollanda - Türkiye

KAYNAK: AA