Bileğinin gücüyle engelini aştı

Türkiye Şampiyonu olan milli güreşçi Ömer Faruk Gönül, Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor.

Bileğinin gücüyle engelini aştı
Bileğinin gücüyle engelini aştı
GİRİŞ 06.04.2012 12:24 GÜNCELLEME 06.04.2012 12:24

Konya'da 4 ay önce başladığı bilek güreşi sporunda kısa sürede başarı yakalayarak Türkiye Şampiyonu olan milli güreşçi Ömer Faruk Gönül, Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'nda altın madalya hedefliyor.

Konya İl Özel İdaresi sporcusu Ömer Faruk Gönül (18) AA muhabirine yaptığı açıklamada, 20 günlükken geçirdiği hatalı ameliyat sonucu vücudunun belden aşağısının fonksiyonlarını kaybettiğini belirtti.

18 yıldır tekerlekli sandalye ve koltuk değneğiyle hayatını devam ettirdiğini ifade eden Gönül, engeline rağmen eğitimini aksatmadığını söyledi.

Engelli olması nedeniyle sosyal hayattan uzak kaldığını anlatan Gönül, ''Engelim nedeniyle sosyal ortamlara fazla giremiyor, dışlandığımı hissediyordum. Kardeşim bilek güreşi sporunu yapıyor, ben de ona özeniyordum. Hocaları kardeşime 'Çevrenizde engelli bireyler varsa onlara ulaşın ve bizlerle tanıştırın' demiş. Kardeşimin de yardımcı olacağı düşüncesiyle bilek güreşi sporuna başladım'' diye konuştu.

Gönül, spora başlamasının ardından 4 ay gibi kısa bir sürede Türkiye Şampiyonu olarak, 18 yıl sonra hayatında yeni bir sayfa açtığını ifade etti.


-''Başarı acılarımı unutturuyor''


Kısa sürede başarılı olmasının ardından kendine güveninin geldiğini ve yaptığı işe dört elle sarıldığını anlatan Gönül, kendisini engelli bir birey olarak görmemeye başladığını dile getirdi.

''Engelim kafamdaymış'' diyen Gönül, şunları söyledi:

''Spora başladıktan sonra kendimi dinç ve engelsiz hissetmeye başladım. Ailem de benim daha çok sosyalleşmemi ve çevremle ilişki kurmamı istiyordu. Onlar da spora başlamama çok sevindiler. Başarılı olmamdaki en büyük etken, seyyar simit satarak 5 çocuğunu okutmaya çalışan babam. Babamın çok büyük desteği var. İşinin yanında beni bir de spora getirip götürüyor. Başarılı olmamam için hiçbir neden yok. Başarı acılarımı unutturuyor. 13-20 Mayıs tarihlerinde Polonya'da düzenlenecek olan Avrupa Bilek Güreşi Şampiyonası'na hazırlanıyorum. Altın madalya hedefliyorum. Polonya'da Türk bayrağını göndere çektireceğim.''

Gönül'ün antrenörü Bedensel Engelliler Federasyonu Bilek Güreşi Teknik Kurulu Başkanı Emin Görmüş ise sporcusunun çok hırslı ve azimli olduğunu dile getirdi.

Gönül'den önemli başarılar beklediklerini belirten Görmüş, Polonya'dan iyi neticelerle döneceklerini, hedeflerinin altın madalya olduğunu sözlerine ekledi.

AA