Zorlu'dan TFF'ye uyarı: 10 yıl geri gideriz

Kemal Zorlu, ''Bir kararın alınması geciktirilirse ve bu kararın uygulamasında bir takım yanlışlar söz konusu olursa, Türk futbolu 5 değil 10 yıl geri gider'' dedi.

GİRİŞ 27.01.2012 15:47 GÜNCELLEME 27.01.2012 15:47
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) eski asbaşkanlarından ve Altay Divan Kurulu Başkanı Kemal Zorlu, ''Bir kararın alınması geciktirilirse ve bu kararın uygulamasında bir takım yanlışlar söz konusu olursa, Türk futbolu 5 değil 10 yıl geri gider'' dedi.

TFF Olağanüstü Genel Kurul toplantısıyla ilgili AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Zorlu, dünkü genel kurulda 58. Madde'de herhangi bir değişiklik yapılmamasının kendisi için sürpriz olduğunu, genel kuruldan farklı yönde bir karar beklediğini söyledi.

Genel kurulun Türk futbolu adına doğru ve sağduyulu bir karar aldığını kaydeden Zorlu, ''Böylelikle Türk futbolunun geleceği kurtuldu. Buradan farklı bir şey çıksaydı bu çok üzücü ve telafi edilemez sonuçlar doğurabilirdi. Yaşanan süreç şu ana kadar Türk futboluna düşündüğümüz boyutların üzerinde zarar verdi. Bugüne kadar sporu gençlere sevdirmeye yönelik çalışmalar, Türk halkının futbola bağlılığı, ilgisi ve duyarlılığı zedelenmiştir. Bugün futbolseverlerin eski heyecanı yoktur. Sporda en önemli husus ahlaktır. Başarı ve ahlak  paralel olmalı. Ancak maalesef Türkiye'de bu konuda bir erozyon yaşandı'' dedi.

-Genel kurulun kararı-

Zorlu, genel kurulun gergin geçmesini beklediğini, nitekim bir takım gerginlikler yaşandığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bu iş bu kadar uzatılmamalıydı. Türkiye Futbol Federasyonu'nun net ve açık yetkileri ve özerkliği var. Türkiye Futbol Federasyonu'nun çalışmalarına kendi kurulları ve genel kurul haricinde karışan bir makam yoktur. Talimatnameler son derece açıktır. Bu olay çıktıktan sonra savcılıktan alınan belgeler etik kuruluna verildi. Federasyonun etik kurulu raporuna göre kararını lig başlamadan vermesi gerekiyordu. Şu anda alınacak doğru bir karar bile bir takım spekülasyonlara yol açabileceği gibi bir takım dengesizlikler getirebilir.''

Zorlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın genel kurul öncesinde yaptığı ''Fenerbahçe Kulübü olarak, puan silme düzenlemesinin tamamına karşıyız. Zira biz 'en az' orada olanlar kadar temiziz'' açıklamasını hatırlatarak, şunları kaydetti:

''Bu sözün altında çok önemli manalar var. Herkesin aynanın karşısına geçip, elini vicdanına koyması gerekiyor. Bir kararın alınması geciktirilirse ve bu kararın uygulamasında bir takım yanlışlar söz konusu olursa, Türk futbolu 5 değil 10 yıl geri gider ve hiç beklenilmedik cezalarla karşılaşılabilir. Federasyonun bugüne kadar yapmış olduğu temaslar neticesinde UEFA ile sözlü de olsa bir mutabakatının olduğuna yüzde bir bile inanmıyorum. Transferde usulsüzlük yapan Sion'un durumu, daha önce İngiliz takımlarının başına gelenler ortada. Yani Türkiye'nin bu olayın kenarından sıyrılması pek o kadar mümkün değildi.''

Uzun yıllardır tanıdığı Mehmet Ali Aydınlar'ın, son dönemde artan baskılar sonucu yorulduğunu ve üzüldüğünü kaydeden Zorlu, Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören'in Altay Başkanı Ömer Hızlıok'un konuşmasını eleştirmesiyle ilgili olarak da şöyle konuştu:

''Altay Kulübü'nün 98 yıllık bir geçmişi var. Altay sadece bugün değil, önceden de mağdur olmuş. Bu işi genişletip, polemik yaratmak istemiyorum. Bu lafları söyleyen insanlar Altay'la ilgili bunları bilirler. Neden Türk futbolu bu hale geldi, o düşüncenin esiri olduğu için. Hala 50 yıl önceki düşünceyi temsil eden insanlar, genel kurulda 98 yıllık kulübe söz hakkının tartışmasını yaptığı için Türk futbolu bu boyutlarda kaldı ve bir takım konular açığa kavuşamadı.''

AA
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • HalitBinVelit 12 yıl önce Şikayet Et
    Karar alınmada niye acele ediliyor anlaşılır gibi değil?. ...sanki yangından mal kaçırıyorlar?..yanlış kararda esas ozaman kaos olur? çünkü kesin somut deliller yok? ligin devam etmesi kime zarar? ligin normal şekilde devam etmesi ve şayet şike varsa sadece şike yapıldığı seneyi bağlar cezalar verilir kupalar iptal olur? o kadar TFF,nin aldığı kararlarda UEFA,yı bağlar, yapılacak tek şey Mahkemenin bir an önce bitirilmesi.
    Cevapla