Juventus'tan Federasyona şike davası

Küme düşürülen Juventus Kulübü'nün, İtalya Futbol Federasyonu aleyhinde 400 milyon Avroluk tazminat davası açtığı bildirildi.

Juventus'tan Federasyona şike davası
Juventus'tan Federasyona şike davası
GİRİŞ 15.11.2011 15:51 GÜNCELLEME 15.11.2011 15:51
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İtalya'da 5 sezon önce patlak veren şike skandalında (Calciopoli) küme düşürülen Juventus Kulübü'nün, İtalya Futbol Federasyonu aleyhinde 400 milyon Avroluk tazminat davası açtığı bildirildi.

İtalya basınında yer alan haberlere göre, bölgesel mahkemeye başvuran Juventus Kulübü, ''takımlara eşit davranmamakla'' suçladığı federasyon aleyhinde dava açtı.

Bazı gazeteler 400 milyon Avrodan fazla tazminat istendiğini yazarken, La Gazzetta Dello Sport, tazminat davasında istenen miktarın 444 milyon Avro olduğunu ileri sürdü.

Juventus Kulübü'nden dün yapılan açıklamada, şike skandalı nedeniyle kulübün televizyon gelirlerinin azalması, marka değerinin düşmesi ve transfer pazarındaki kayıplar gibi nedenler için yüz milyonlarca Avro tazminat talebinde bulunacağı belirtilmişti.

Serie A'da 5 yıl önce ortaya çıkan ''Calciopoli'' skandalında, başını Juventus'un çektiği Milan, Lazio, Fiorentina ve Reggina gibi kulüplerin, menajerler ve hakemler aracılığıyla ''şike'' organizasyonuna giriştikleri İtalyan polisince ortaya çıkarılmıştı. Skandalın ardından Juventus'un iki şampiyonluğu silinmiş, siyah-beyazlı ekip bir alt lig olan Serie B'ye düşürülmüştü. Juventus'un silinen şampiyonluklarından 2004-2005 sezonu iptal edilmiş, 2005-2006 sezonu şampiyonluğu ise Inter'e verilmişti.

AA

YORUMLAR 1
  • HalitBinVelit 12 yıl önce Şikayet Et
    Savcının hazırladığı iddianame sonucunda Mahkeme bitmeden..... Fenerbahçe düşürülsün? ...Aynısını Fenerbahçede yapacak.
    Cevapla