Beşiktaş'ta Guti Hernandez'in karnesi

Beklenen performansı gösteremeyip takımdan ayrılmak zorunda kalan İspanyol futbolcu Guti Hernandez, siyah-beyazlı takımda 40 resmi maçta forma giydi.

Beşiktaş'ta Guti Hernandez'in karnesi
Beşiktaş'ta Guti Hernandez'in karnesi
GİRİŞ 15.11.2011 15:23 GÜNCELLEME 15.11.2011 15:23

Beşiktaş'a geçen sezonun başında Real Madrid'den büyük umutlarla transfer edilen, ancak bu sezon futbolundan çok özel yaşamı ile gündeme gelen ve beklenen performansı gösteremeyip takımdan ayrılmak zorunda kalan İspanyol futbolcu Guti Hernandez, siyah-beyazlı takımda 40 resmi maçta forma giydi.

 Yaklaşık 1.5 sezon süren Beşiktaş serüvenine iyi başlayan ve ilk haftalarda gösterdiği performansla herkesin beğenisini toplayan İspanyol futbolcu, daha sonra futbolundan çok özel yaşamı ile medyada konu oldu.

Beşiktaş'taki performansı her geçen gün düşen Guti, bu sezona çok kötü bir başlangıç yaparken, yeni teknik direktör Carlos Carvalhal'in de gözüne giremeyip kadroya girmekte zorlandı. Sakatlıklar ve formsuzluklar nedeniyle Spor Toto Süper Lig'de 1, UEFA Avrupa Ligi'nde de 2 olmak üzere sadece 3 maçta forma giyebilen Guti, son olarak milli maçlar nedeniyle lige verilen arada gittiği ülkesinden dönmedi ve yapılan görüşmeler sonunda sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildi.

-40 maçta 12 gol attı-

Guti Hernandez, Beşiktaş formasıyla çıktığı 40 resmi maçta 12 gole imza attı. Bu gollerin 7'sini penaltılardan atan Guti, Spor Toto Süper Lig'de 7, UEFA Avrupa Ligi'nde 2, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 3 gole imza attı.

Spor Toto Süper Lig'de 23 maçta forma bulan İspanyol futbolcu, UEFA Avrupa Ligi'nde 11, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 6 karşılaşmada görev aldı.

Beşiktaş'ta toplam 8 kez penaltı atışı kullanan Guti, geçen sezon Spor Toto Süper Lig'deki Kasımpaşa maçı hariç penaltı kaçırmadı.

-Guti'nin Beşiktaş kariyeri-

Siyah-beyazlı formayla sadece 1 kez kırmızı kart gören, 5 kez de sarı kartla cezalandırılan Guti Hernandez'in Beşiktaş'taki kariyeri şöyle:

Kategori      Maç    Gol

---------     ---    ---

Süper Lig     23      7

Avrupa Ligi   11      2

T. Kupası      6      3

-------------------------

Toplam        40     12


AA