Bosna'da olaylı maç yarım kaldı

Bosna Hersek Kupası'nda, Mostar derbisi olarak adlandırılan Zrinjski-Velez karşılaşması, Velez'in 1-0 öne geçmesinden sonra çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi.

Bosna'da olaylı maç yarım kaldı
Bosna'da olaylı maç yarım kaldı
GİRİŞ 29.09.2011 12:14 GÜNCELLEME 29.09.2011 12:14

Konuk takım Velez'in forveti Riyad Demiç'in maçın uzatma dakikalarda attığı golle takımını 1-0 öne geçirmesiyle, ev sahibi takımın ''Ultras'' adlı taraftarlarının sahaya girdiği ve bu olayların ardından Velez takımının oyuncularının soyunma odalarına gittiğini belirtildi.

Olaylar nedeniyle maça verilen 10 dakikalık aranın ardından, Velez'in oyuncuları güvenlik nedeniyle sahaya dönmeyi ve maça devam etmeyi reddetti.

Taraftarların sahaya girmesiyle çıkan olaylarda yaralı olup olmadığı konusunda henüz bilgi verilmedi.

Bosna Hersek Futbol Federasyonu'nun bu maçla ilgili kararı vermesi bekleniyor.

Hırvat ve Boşnak'ların birlikte yaşadığı Mostar'da özellikle futbol maçlarında zaman zaman gerginlik yaşanıyor.

Geçtiğimiz hafta Sırplar'ın yoğun olarak yaşadığı Banya Luka'da oynanan, ev sahibi Borac ile başkent Saraybosna'nın Zelyezniçar takımları arasındaki karşılaşmada çıkan olaylar sonucunda maç tatil edilmişti.

Banya Luka'da oynanan maçta, konuk takım Zelyezniçar'ın 28. dakikada öne geçmesiyle başlayan olaylarda Borac'ın taraftarları sahaya girmiş, konuk takımın taraftarlarının bulunduğu tribüne yabancı madde atmıştı.

Bosna Hersek Futbol Federasyonu Borac takımına yaklaşık 5 bin avro para cezası ve ev sahipliğini yaptığı 3 maçta ''taraftarsız oynama'' cezasını vererek maçın sonucunu Zelyezniçar'ın lehine 3-0 olmasını kararlaştırmıştı.

Borac'a verilen cezaya rağmen maçlardaki olaylar bu haftaki Zrinjski-Velez kupa karşılaşmasında da görüldü.