Sırplar saldırdı maç ertelendi

Bosna-Hersek'te Sırp nüfusun yoğun yaşadığı Banya Luka kentindeki maçta konuk takım Zelyezniçar öne geçince Sırplar polise ve taraftara saldırdı...

Sırplar saldırdı maç ertelendi
Sırplar saldırdı maç ertelendi
GİRİŞ 25.09.2011 15:06 GÜNCELLEME 25.09.2011 15:06

Bosna-Hersek'te Sırp nüfusun yoğun yaşadığı Banya Luka kentinin Süper Lig'deki temsilcisi ''Borac'' ile başkent Saraybosna'nın ''Zelyezniçar'' takımı arasında oynanan maç, çıkan olaylar nedeniyle ertelendi.

Savaş zamanında Boşnak nüfusun zorla göç ettirildiği Banya Luka kentinde yapılan karşılaşmada, 28. dakikada ''Zelyezniçar''ın forveti Eldin Adiloviç'in 28. dakikada attığı golle misafir takım 1-0 öne geçti.

Bu golün ardından ev sahibi takımın taraftarları, Zelyezniçar taraftarlarının bulunduğu tribünlere yabancı maddeler yağdırmaya başladı. Ev sahibi takımın taraftarları, daha sonra Boşnak taraftarların bulunduğu tribüne girmeye çalışması üzerine polis müdahale etti. Sırp taraftarlar, bu defa polise ve güvenlik görevlilerine saldırarak sahaya girdi.

Maçın hakemi, çıkan olaylar üzerine 33. dakikada maçı erteledi. Maçla ilgili kararı Bosna-Hersek Futbol Federasyonu verecek. Zelyezniçarlı oyuncular ve taraftarlar daha sonra geniş güvenlik önlemleri altında sahadan ve kentten ayrıldı.

Yaklaşık 5 hafta önce maçların başladığı Bosna-Hersek Süper Lig'de, Sarayevo takımı zirvede yer alırken, Borac 3. sırada, Zelyezniçar ise ligde 5. sırada bulunuyor.

AA