Olimpiyat meşalesi Trabzon'da

11. Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları (EYOF 2011) kapsamında Trabzon için 24 Mayıs'ta Atina'dan yola çıkan olimpiyat meşalesi Trabzon'a ulaştı.

Olimpiyat meşalesi Trabzon'da
Olimpiyat meşalesi Trabzon'da
GİRİŞ 20.07.2011 14:52 GÜNCELLEME 20.07.2011 14:52

Meşalenin kente ulaşması nedeniyle Trabzon’da bazı etkinlikler düzenlendi. Valilik önündeki Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından Trabzon Belediyesi bandosu ve olimpiyat meşalesi öncülüğünde Meydan Parkı’na kadar yürüyüş yapıldı.

Burada, Spordan Sorumlu eski Devlet Bakanı ve 61. dönem AK Parti Trabzon milletvekili Faruk Nafız Özak, Avrupa Olimpiyat Komiteleri Birliği (EOC) EYOF 2011 Trabzon Koordinasyon Komisyonu Başkanı Jozef Liba, Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve diğer yetkililer tarafından 29 Temmuz’a kadar yanacak olan 3 metre büyüklüğündeki olimpiyat meşalesi tutuşturuldu.

Özak, burada yaptığı konuşmada, Türkiye’de ilk kez olimpiyat düzeyinde bir organizasyona Trabzon’un ev sahipliği yaptığına değindi. Oyunlara hazırlık kapsamında üç yıldır çok önemli çalışmalar yapıldığını anlatan Özak, kente mükemmel tesisler kazandırıldığını kaydetti.

Trabzon’un spor turizmi açısından çok önemli bir konuma geldiğini ifade eden Özak, “Nasıl Antalya kışın çok sayıda futbol takımımızı ağırlıyorsa Trabzon’da bundan sonra atletizm, basketbol, voleybol, hentbol, tenis, judo, bisiklet, jimnastik ve yüzme branşlarında yerli ve yabancı sporcuları, takımları ağırlayacak. Buna hazır olmamız gerekiyor. Bu da Trabzon için istihdam, tanıtım, turizm katma değeri oluşturacak.” dedi.

EYOF 2011 Trabzon Koordinasyon Komisyonu Başkanı Jozef Liba da, olimpiyat meşalesinin ilk kez Türkiye’ye geldiğini hatırlattı.

Böyle bir günden dolayı herkesin gurur duyması gerektiğinin altını çizen Liba, oyunlara birkaç gün kala tesislerin yüzde 99 tamamlandığını, eksikliklerin de birkaç gün içerisinde tamamlanarak Trabzon’un organizasyona tam hazır olarak gireceğini belirtti.

Belediye Başkanı Gümrükçüoğlu da olimpiyatları ün güzel şekilde ev sahipliği yapacaklarını ifade etti.

Tören halk oyunları ekibinin ve EYOF 2011 maskotları “Hamsilerin” gösterileriyle son buldu.