Süper Lig 34. hafta puan durumu

Süper Lig'de, 2010-2011 sezonu sona erdi. F.Bahçe'nin şampiyon tamamladığı sezonda 5 takımımız Avrupa'da mücadele edecek. 3 takım ise Süper Lig'e veda etti.

Süper Lig 34. hafta puan durumu
Süper Lig 34. hafta puan durumu
GİRİŞ 22.05.2011 22:40 GÜNCELLEME 22.05.2011 22:40
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Sivasspor deplasmanında rakibine 4-3 üstünlük sağlayan Fenerbahçe, şampiyonluk yarışındaki en büyük rakibi Trabzonspor'a ikili averajda üstünlük sağlayarak mutlu sona ulaştı. Sarı-lacivertlilerin Sivasspor karşısındaki golleri Andre Santos, Selçuk, Alex ve Yobo'dan geldi. Evsahibi ekibin gollerini ise Navratil ve Erman (2) kaydetti.

Fenerbahçe ile girdiği şampiyonluk yarışını son maça kadar sürdüren Trabzonspor ise yine 82 puan ve ikili averajla 2. sırada kaldı. Bordo-mavililerin gollerini Umut (2), Egemen ve Jaja kaydetti.

Ligin tamamlanmasının ardından şampiyon Fenerbahçe ile ikinci sıradaki Trabzonspor UEFA Şampiyonlar Ligi'ne, Ziraat Türkiye Kupası sahibi Beşiktaş ve ligi 3. ve 4. sırada tamamlayan Bursaspor ve Gaziantepspor ise UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkını elde etti.

Fenerbahçe'nin Brezilyalı futbolcusu Alex De Souza 28 golle sezonu gol kralı olarak tamamladı. Alex'in ardından Trabzonsporlu Burak 19, Fenerbahçeli Niang 15, Kardemir Karabüksporlu Emenike 14 ve Medical Park Antalyasporlu Necati de 13 golle sıralandı.

3 TAKIM KÜME DÜŞTÜ

Spor Toto Süper Lig'in son 3 sırasında yer alan Kasımpaşa, Konyaspor ve Bucaspor küme düştü.

Mersin İdmanyurdu, Samsunspor ve palay-off'tan bir takım daha Süper Lig'in yeni ekibi olacak.

Bu 3 takım gelecek sezon Bank Asya 1. Lig'de mücadele edecek.

Ligin son haftasında 3 maçı evsahibi, 3 maçı deplasman takımları kazanırken, 3 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

Spor Toto Süper Lig'de son hafta maçlarının sonuçları ve puan durumu ise şöyle:

İstanbul BŞB -Manisaspor.......: 0-0
Galatasaray-Konyaspor.............................: 2-0
Bucaspor-Kayserispor..............................: 3-3
Ankaragücü-Medical Park Antalyaspor...............: 2-3
Bursaspor-Gençlerbirliği..........................: 1-0
Gaziantepspor-Beşiktaş............................: 0-0
Eskişehirspor-Kasımpaşa...........................: 4-0
Sivasspor-Fenerbahçe..............................: 3-4
Kardemir Karabükspor-Trabzonspor..................: 0-4

PUAN DURUMU

kullan

YORUMLAR 13
  • Ersin Yağmur 12 yıl önce Şikayet Et
    Kıskananlar Çatlasın. Büyük Fenerbahçe'nin Büyük Taraftarına sesleniyorum... Bunlar Bizi taşıyamayan garip guraba ekipleri.. Bunlarla muhatap olmanız bile sizin yanlışınız. Biz Şampiyonlar Liginde Çeyrek Final oynadığımız sezon da aynı yorumlar vardı. Aynı maç aldınız kaleci aldınız gibi. Doğru kardeş aldık. Satılık olmayın almayak.. :)
    Cevapla
  • Burak YILMAZ 12 yıl önce Şikayet Et
    Burada Bazı Fenerli Arkadaşlar Hala Bekliyor.. Yanlış anons olabilir diye. Bu sefer doğru demi?
    Cevapla
  • galip özcan 12 yıl önce Şikayet Et
    şampion. biraz onuru olan bu şampiyonlu kabullenmez ama yapacak bişey yok.
    Cevapla
  • serkan ates 12 yıl önce Şikayet Et
    balık hafızalılar. ya insanlar ne kadar balık hafızalı geçen sene fb liler şampiyonluğu timsah yürüyüşüyle kutladılar. en sonki şampiyonluk bilmem kaç sene önce. sanki hersen şampiyon oluyormuş gibi yorumlar yazıyorlar .
    Cevapla
  • turan turanlı 12 yıl önce Şikayet Et
    arabeskin yeni adı 17-ye 1. "Biz bize yeteriz çünkü biz fenerbahçeliyiz" "şampiyonluk Türkiyenin 4 te 1 kutlu olsun" maç sonu sloganları.Duyanda diğer 17 takım birbirini tutuyor zannedecek.Bir defa böyle bir şey olsa fenerbahçe her sene avucunu yalar. Bursa şampiyonluğunu geçen sene tek başına kutladı. ondan önceki sene beşiktaş, daha önceki sene galatasaray..... Ben şampiyonluk kutlamalarında diğer takımların formalı seyircilerini görmedim. Şİmdi diyorlar geçen yıl bursayı diğer takımlar desteklemiş.Kardeş destekleyen diğer takımlar neden bu sene sırtını döndü.Unutmayın geçen yıl bursayı fenerbahçe kendi evinde maç kaybederek umut verdi. 2 yıl önce beşiktaş çatır çatır oynarak şampiyon olmuştu. 3 yıl öncede Alisamiyende fenerbahçe galatasaraya kaybederek şampiyonluğu vermişti. Şampiyon olmak güzel bir şey sevinmek de ama bunu itilmişlik duygusu ile yapmak acınacak bir durum. Gökhan gönülü severdim oynadığı futbolu kişiliğni(!) ..ama dün akşam O na acıdım. Büyümek yerine küçülmeyi tercih etti.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle