Türk spor tarihi yüzmede ilk altınla tanıştı

Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda Türk sporcu Ediz Yıldırımer, 800 metre serbestte altın madalya kazanarak Türk spor tarihinde bir ilke imza attı.

Türk spor tarihi yüzmede ilk altınla tanıştı
Türk spor tarihi yüzmede ilk altınla tanıştı
GİRİŞ 18.07.2010 00:10 GÜNCELLEME 18.07.2010 00:10
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin gelecek vadeden yüzücülerinden Ediz Yıldırımer, Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de devam eden Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda bugün 800 metre serbestte yarıştı.

Şampiyonanın ikinci gününde Ukraynalı Sergiy Frolov'a 1500 metre serbestte geçilerek bronz madalyada kalan Ediz Yıldırımer, bu kez 800 metre serbestte Frolov'a 1 saniye fark atarak 08:03,17'lik derecesiyle birinci oldu.

Yıldırımer, kıyasıya mücadele verdiği bu yarışta elde ettiği dereceyle altın madalyaya uzanarak, bir Avrupa şampiyonasında Türkiye'ye altın madalya kazandıran ilk yüzücü olmayı başardı.

''Ülkeme böyle bir sevinç yaşattığım için çok mutluyum'' diyen genç sporcunun bu derecesi, aynı zamanda Türkiye rekoru oldu.

Yüzme Federasyonu Başkanı Ahmet Bozdoğan da, ''İnanmak başarmanın yarısıdır. Ediz inandı ve başardı. Kendisine, bize ve ülkemize böyle bir gurur yaşattığı için çok teşekkür ediyoruz'' diye konuştu.

BAŞBAKAN ERDOĞAN, ŞAMPİYON YILDIRIMER'İ KUTLADI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Ediz Yıldırımer'i kutladı.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, ''Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Gençler Yüzme Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Ediz Yıldırımer'e bir tebrik telgrafı göndererek kutlamıştır'' denildi.

YORUMLAR 12
  • mustafa demir 13 yıl önce Şikayet Et
    bu cocuga sahip cıkın lutfen.. bu madalya cok cok onemli. turkiyemiz ıcın dunya futbol sampıyonasındanda onemlı. şampıyon olan kardesımızin basarılarının daim olmasını dilerım.
    Cevapla
  • H.MURAT CEYHAN 13 yıl önce Şikayet Et
    HELAL OLSUN. Editörün Notu: Lütfen yorumunuzun tamamını büyük harflerle yazmayınız. Teşekkürler...
    Cevapla
  • KAYA TRABZONLU 13 yıl önce Şikayet Et
    sonunda. sonunda bugünleride gördük.gençlerde bile olsa altın madalya geldi sonunda. devamı gelir inşallah. 3 tarafı denizlerle olmamıza rağmen ne balıkçılığımız gelişti, nede yüzme sporu. kar ve dağlık alan çok olmasına rağmen kış sporlarında da gelişemedik. bu hükümetle kıpırdanma başladı.inşallah devamı gelir
    Cevapla
  • Yakup YILMAZ 13 yıl önce Şikayet Et
    Olaya şahit oldum. Herkesin sevinç anı görülmeye değerdi Helsinkide. Hele hele başkanın sevinçi Şenol Güneş gibiydi. Finlandiyada yaşayan Türklerden olaya şahit olan tek kişi olma gururunu da yaşadım. Ediz ve onlu yaşlardaki gençlerimiz ileriki yıllarda değişik branşlarda bizleri çok sevindireceklerdir. Altın Nesil gelşyor. Bilimde, sporda ve her alanda Türkiye başarılara koşacaktır.
    Cevapla
  • djamel 13 yıl önce Şikayet Et
    süper sonuç tebrikler.. başbakan bu konuda çok hassas, eminim bu çocuk devlet tarafından desteklenecektir. avrupa şampiyonluğu büyük bir beceri ister. dünya şampiyonu olursa dünya Pelps i değil Ediz i konuşur. Allah devamını getirecektir..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle