Fenerbahçe'yi şampiyon yapan Trabzonlu!

Trabzonsporla çekişen Fener'in şampiyonluk umutları yine son maça kalmıştı. Trabzon'a transferi kesinleşmesine rağmen, o golünü atıp şampiyonluğu Kanarya'ya getirmişti

Fenerbahçe'yi şampiyon yapan Trabzonlu!
Fenerbahçe'yi şampiyon yapan Trabzonlu!
GİRİŞ 10.05.2008 15:05 GÜNCELLEME 10.05.2008 15:05

Fenerbahçe şampiyonluk umutlarını sürdürebilmek için bugün Trabzonspor'u yenmek zorunda. Sarı Lacivertliler'in gol ayakları Trabzon'da mücadele edecek, kulaklar ise İstanbul'da Ali Sami Yen'de olacak.

Gazetefener olarak sizi 1982-1983 sezonuna götürmek istiyoruz. Çünkü o tarihte de Fenerbahçe'nin şampiyonluk şansı son maça kalmıştı. Trabzonspor'u saf dışı bırakan Fenerbahçe şampiyonluğu elde etmişti.

Ama o şampiyonluğu bir Trabzonsporlu'ya borçluydu. Trabzonspor'un efsanelerinden Ali Kemal Denizci'nin kardeşi olan Osman Denizci, son maçın son dakikalarında attığı golle Fenerbahçe'yi şampiyon yapmıştı.

İşte Türk futbol tarihine beyaz harflerle geçen dürüstlük hatırası,

1982-83 Türkiye Ligi’nde Trabzonspor ile amansız bir liderlik mücadelesi vermekte olan Fenerbahçe, ligin son maçını Bursaspor ile oynayacaktı. Sarı-lacivertlilerin Karadenizli futbolcusu Osman Denizci, o günlerde Trabzonspor ile anlaşmıştı.. Bu nedenle üzerinde türlü dedikodular çıkarılmış ve genç futbolcu zan altında bırakılmıştı.

O ise, “Benim şerefim var. Son maçın son dakikasına kadar Fenerbahçeliyim’ diyordu…

Bursa’da alınacak kötü bir sonuç Fenerbahçe’yi yüzüp kuyruğuna kadar getirdiği şampiyonluktan edecekti.

Yöneticiler Osman Denizci'yi çok iyi tanıyorlardı. Dürüstlüğünü çoktan Fenerbahçe kulübüne hissettirmişti. Osman o gün kadroya girdi…

O günü futbol hayatının en güzel, en hırslı oyunlarından birini çıkaran Osman Denizci, 1-1 sürmekte olan oyunun bitiminde 4 dakika kalan kişisel gayretiyle attığı golle takımını 2-1 galibiyete yükseltirken şampiyonluğa da götürmüş oldu…

10 Haziran 1983 günü Fenerbahçe, Bursa Stadı’nda Şampiyonluk turunu atarken Osman Denizci de arkadaşlarının omuzları üzerindeydi…

Osman Denizci ne kadar profesyonel olursa olsun,önce dürüst insandı…

Akşam Yazarı Alaattin Metin Osman Denizci'yi şu satırlarla anlatır...
(...)

Ali Şen, Osman'ı Trabzon'a lig bitmeden satmıştı

Yıllar önce Mehmet Ali Yılmaz Trabzonspor Kulübü başkanıyken, lig bitmeden Fenerbahçe'den Osman Denizci'yi istedi. Ali Şen de el sıkışarak verdi ve gelecek sezon Osman'ın Trabzon'da futbol oynayacağını açıkladı. Yani bu transfer gizli, kapaklı ve Revivo gibi kavgalı olmadı.

Hiç unutmam, o yıl Fenerbahçe, Trabzonspor ile şampiyonluk yarışı yapıyordu. Bursa'da oynanacak önemli maç öncesi Stankoviç, Osman'ı Trabzon'a gideceği için onbirde oynatmak istemedi. Ali Şen, 'Osman karakterli futbolcudur, oynayacak' dedi. O yıl şampiyon olan Fenerbahçe, Bursaspor'u Osman'ın golü ile yendi.

OSMAN DENİZCİ KİMDİR?

1957 Yılında doğan, Trabzonspor’a 1982-83 sezonunda Fenerbahçe’den transfer edilen ve yaşayan efsanelerden Ali Kemal Denizci’nin kardeşi olan Osman Denizci 1983-84 sezonunda son kez şampiyonluğu elde eden Trabzonspor'un kadrosunda yer aldı. Denizci Trabzonspor ve Fenerbahçe dışında Ç.Rizespor ile Erzurumspor takımlarının da formasını giydi.

Osman Denizci Trabzonspor formasıyla 46 lig, 6 Türkiye Kupası, 2 de Avrupa kupası maçında forma giydi. Ligde ve kupada 3'er gol kaydetti.

Denizci futbolculuk yaşamında 3 kez A, 3 kez U-21 ve 11 kez de A Genç olmak üzere 17 kez Ay-Yıldızlı formayı giydi.

HABERİN ÇARPICI AYRINTISI VE FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN