Ozan Tufan kimdir? Yaşı ve biyografisi

Bursaspor alt yapısından yetişmiş ve henüz 10 yaşında lisansı çıkarılarak futbol hayatına başlamış olan genç topçu Ozan Tufan kimdir ve nerelidir? Fenerbahçe'de zor günler geçiren soyunma odasında ve takım içerisindeki bilgileri medyaya sızdığı iddia edilen Ozan Tufan biyografisi ve hakkında tüm merak edilenleri haberimizde

Ozan Tufan kimdir? Yaşı ve biyografisi
Ozan Tufan kimdir? Yaşı ve biyografisi
GİRİŞ 05.02.2018 14:05 GÜNCELLEME 05.02.2018 14:05

Ozan Tufan 23 Mart 1995 tarihinde Bursa'da doğdu. Okul takımında henüz 10 yaşındayken oynadığı futbol, Bursaspor alt yapı yetkilileri tarafından izlendi ve Bursaspor alt yapısında yetiştirilerek lisansı çıkarıldı. Bursaspor altyapısındaki performansıyla dikkat çeken Tufan, o dönemlerde Ertuğrul Sağlam'ın da dikkatini de çekmeyi başardı. A takımda bulduğu forma şansını iyi değerlendiren Ozan Tufan, başarısını devam ettirerek Fenerbahçe'ye transfer oldu. Fenerbahçe  teknik direktörü Aykut Kocaman'ın flaş kararıyla kadro dışı bırakılan Ozan Tufan'a yeni bir şans mı doğuyor? Peki, Ozan Tufan kimdir, kaç yaşındadır? İşte biyografisi

OZAN TUFAN KİMDİR?

Ozan Tufan, maden işçisi baba, bir erkek kardeş ve ev hanımı bir anneye sahiptir. Şu anda kariyerine  Fenerbahçe'de ve Milli Takım'da orta saha mevkinde görev yaparak devam etmektedir.

Ozan Tufan henüz 10 yaşındayken okul takımı maçlarında oynadığı dönemlerde, Bursaspor alt yapı sorumlularının izlemesiyle keşfedilmeye başlandı. 2005 yılında  Bursaspor alt yapısına alınan Ozan, 2007 yılında eğitimine devam ettiği Vahide Aktuğ İlköğretim Okulu ile Danone Küçükler Futbol Türkiye Birinciliğini kazandı. Turnuvada 9 gol atarak gol kralı olan başarılı orta saha oyuncusu, ilk yükselişi de burada oldu.  İlk profesyonel sözleşmesini  2012 senesinde Bursaspor ile imzalayan Tufan, ilk golünü Kups'a karşı attı. Maçın 63. dakikada oyuna giren Tufan, bu maçta attığı golü sonrası Avrupa kupalarında gol atan en genç futbolcu unvanına da sahip oldu.  2012-15 yılları arasında forma giydiği Bursaspor'da toplam 66 maça çıkan orta saha oyuncusu Tufan, 5 kez rakip ağları havalandırmayı başardı. 2015 senesinde Fenerbahçe'ye transfer olan Ozan Tufan, 2014'ten bu yana Türkiye A Milli Futbol Takımının vazgeçilmezi olmuştur.

 OZAN TUFAN AFFEDİLMEYİ BEKLİYOR!

Fenerbahçe'de teknik direktör Aykut Kocaman'ın flaş kararıyla kadro dışı bırakılan Ozan Tufan'a yeni bir şans mı doğuyor? Fenerbahçe'nin genç futbolcusu Ozan Tufan, Avrupa’da kendisine kulüp bulamadı. Kadro dışı olduğu için Dereağzı tesislerinde idmanlara tek başına devam eden genç oyuncu artık Aykut Kocaman’ın kendisini affedip Samandıra’ya çağırmasını bekliyor.

Ozan Tufan'ın neden kadro dışı kaldığı sır gibi saklanırken; Ozan'ın soyunma odasında ve takım içerisindeki görüşmeleri medyaya sızdırdığı iddia edildi. Aykut Kocaman'ın henüz bu konuda açıklama yapmaması bu iddiaları güçlendiriyor.

Açıklama yapan Tufan ‘’ gereken dersleri çıkardım. Eğer affedilirsem, çok daha güçlü bir şeklide geri döneceğim’’ çağrısında bulundu.