İzmir'in isyanı! Her şeye itiraz eden oda

İzmirli sporseverler şehirdeki stadyum eksikliğine isyan ederken, Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Göztepe Stadı'nın ardından Alsancak Stadı'nın imarına da itiraz etti.

İzmir'in isyanı! Her şeye itiraz eden oda
İzmir'in isyanı! Her şeye itiraz eden oda
GİRİŞ 29.03.2017 14:40 GÜNCELLEME 29.03.2017 15:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi'nin, Göztepe'ye inşa edilecek yeni stat için gerçekleşen imar plan değişikliğine yaptığı itiraza tepkiler sürerken Alsancak Stadı'na da aynı konuda bir itiraz yapıldığı ortaya çıktı. 

2014'te depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle kapatılıp 2015'te yıkılan emektar tesisin yerine inşa edilecek yeni statla ilgili imar plan değişikliğine, 1 aylık askı süresinin son günü olan 28 Mart'ta kimliği açıklanmayan bir kişi tarafından itiraz dilekçesi verildiği öğrenildi. Konuyla ilgili son kararı Konak Belediyesi'nin vereceği, itirazın reddi halinde söz konusu şahsın 60 gün içinde dava açma hakkının doğacağı belirtildi.


Alsancak Stadı Projesi

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı (İZVAK) Başkanı Ali Erten, imar planına yapılan itirazın süreci olumsuz etkilemeyeceğine inandığını söyleyerek, "Meslek odaları tarafından itiraz dilekçesi verilmemesi önemli. Bu aşamada konu yargıya taşınsa bile, mahkeme yürütmeyi durdurma kararı verinceye kadar ihale yapılır ve inşaata başlanır. 

Kişisel görüşüm bu itiraz engel olmaz. Yine de son karar imar planında değişiklik yapan Konak Belediyesi ile ihale sürecini yürüten Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda. Artık ihale için gün bekliyoruz" dedi. Alsancak Stadı'nın bulunduğu arazi, spor alanı olmaktan çıkarılıp, stadyum alanına çevrilmişti.


Göztepe Stadı Projesi

Göztepe Başkanı Sepil: Stadın hiçbir sorunu yok

Göztepe Kulübü Başkanı Mehmet Sepil, gazetecilere yaptığı açıklamada, ön yeterlilik ihalesi 31 Mart Cuma günü gerçekleştirilecek stadın imar planlarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 24 Şubat'ta ilana çıkarıldığını, Şehir Plancıları Odası'nın itiraz süresinin son günü 24 Mart'ta planlara itiraz ettiğini belirtti.

Dilekçede yer alan itirazların genel konular üzerine olduğunu aktaran Sepil, "İtirazda statla ilgili özel bir itirazın olmadığını gördük. İtirazla ilgili Şehir Plancıları Odası'ndan randevu istedik, mimar arkadaşlarımız yarın kendileriyle bir araya gelecek. İzmir için güzel bir projeyle Türkiye'de ve Avrupa'da trend olan şehir içi bir stat planladık. Stadın hiçbir sorunu yok. Bunu kendilerine anlatabileceğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

YORUMLAR 6
  • Baha Senkok 7 yıl önce Şikayet Et
    İlgi yöneticiler, odalar uzmanlarının da en az kendileri kadar eğitimle, bilgi, görgü, görenek, deneyim sahibi olduklarını, hatta yönetimlerde çalışan konu uzmanlarının büyük bir kısmının da bu odaların üyesi ve oralarda söz sahibi olduklarını unutmamak gerekir.
    Cevapla
  • ahmet sarmusak 7 yıl önce Şikayet Et
    Bütün odalar KAPATILSIN bunlar kendilerini her şeyin ve herkesin üstünde görüyorlar bunların para hesapları incelensin mutlaka ama mutlaka.odalar boş işler ey millet isyan edin da.
    Cevapla
  • fatih 7 yıl önce Şikayet Et
    bırakın bu dev beton yığınlarını şehirlere yapmayı başakşehirdeki olimpiyat stadı yılda ancak birkaç defa kullanılıyor hep boş devasa masraflar çürüyüp gidiyor
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    ...bu milletede yaranilamiyor. Variken sikayetciler, yokiken sikayetciler. eee???
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    ...bunlarin itirazi essasen sade ve sade kendi ideolijeleri haric herseye nefret etmeleri.
    Cevapla
  • Şevket Hoca 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu oda başkanlarının para hareketleri incelensin. Bakalım ak mı kara mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle