Milli Takım oyuncuları ne kadar prim alıyor?

Son dönemde beklenen performansı gösteremeyen Milli Takım'ın çok tartışılan prim miktarı sonunda ortaya çıktı. İşte detaylar...

Milli Takım oyuncuları ne kadar prim alıyor?
Milli Takım oyuncuları ne kadar prim alıyor?
GİRİŞ 20.06.2016 12:36 GÜNCELLEME 20.06.2016 12:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Son dönemde beklenen performansı gösteremeyen Milli Takım'ın çok tartışılan prim miktarı sonunda ortaya çıktı. İşte detaylar...

EURO 2016'nın en çok prim alan takımı Türkiye Milli Takımı!

EURO 2016'da başarısız performans sergileyen Ay-yıldızlılar EURO 2016'nın uzak ara en çok prim alan takımı konumunda bulunuyor.

UEFA’dan gelen 8 milyon Euro’yu bölüşen futbolcular kriz çıkardı. Oysa 11 ülke oyuncularına tek kuruş prim vermedi.

Milli Takım oyuncuları 500 bin Euro'yu bulan prim aldı. Bizden sonra 2. sırada olan Galler'de dağıtılan prim 100 bin Euro'ydu..

Milli Takımı sarsan prim skandalı!

EURO 2016'da 2'de 0 yaparak büyük moral bozukluğu yaşatan A Milli Takımımız bu kez de prim skandalıyla sarsıldı.

UEFA'nın Türkiye'ye Avrupa Şampiyonası'na katılım primi olarak 8 milyon Euro vermesiyle tatsızlığın ilk adımı atıldı.

Terim'in bu primleri bazı oyunculara 500 bin Euro'nun altında vermesi kriz yarattı. Futbolcuların bazıları az para aldığı gerekçesiyle isyan bayrağını çekti. Ancak bu parayı beğenmeyen oyuncuların unuttuğu bir gerçek vardı. UEFA'nın ülkelere dağıttığı katılım payını Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere, İspanya, Belçika, Portekiz, Ukrayna, Hırvatistan, İsviçre ve Rusya olmak üzere toplam 11 ülke kendi futbolcularına dağıtmadı. Futbolda ekol olmuş bu ülkeler futbolcularına tek kuruş dağıtmazken Milli oyuncular dağıtılan yüksek primi bile beğenmedi.

Fransa da şampiyonluk primi 300 bin euro!

Futbolcularına prim dağıtan ülkelerdeki rakamlar oyuncularımıza verilen primlerin yanında düşük kaldı. Fransa'nın şampiyon olduğu takdirde dağıtacağı prim 300 bin Euro.

Türkiye'den sonra en yüksek primi veren Galler'de bu rakam 100 bin Euro'yu geçmedi. Onları 80 bin Euro'yla Macaristan ve İzlanda izledi.

İşte çok konuşulan Milli Takım'lar ve primleri!

İşte çok tartışılan prim yorumları!

İlker Yağcıoğlu: "Böyle bir ortamda prim mevzusunu gündeme taşımak doğru değil. Bu turnuva sonrasında konuşulur. Bizim dönemimizde böyle birşey yoktu. Biz Hollanda'yı yendiğimizde sadece 10 bin dolar prim almıştık. Bunu da hiçbir şekilde gündeme getirmezdik."

Oktay Derelioğlu: "Eğer bu haberler doğruysa oyuncular büyük bir yanlışlık içinde. A Milli Takım forması altında prim tartışması geçemez. Bu futbolcuların durumu zaten iyi. Böyle bir kavganın içine girilmez. Bayrak söz konusuyla prim ve para asla konuşulmamalı."

Evren Turhan: "Biz her zaman milli duygular içinde mücadele ederdik. Eğer böyle birşey varsa bu yanlış. Tüm dengeleri bozar. Para en son planda olmalı. Önemli olan bayrak. Çünkü oradaki insanlar zaten yüksek kazanıyor. Primlerle servete konacak halleri yok..."

YORUMLAR 1
  • misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    insanoglu iste ne kadar versen hep daha fazla ister ..
    Cevapla