Eski milli atletler, öğrencilerle buluştu

Eski milli atletler Veli Ballı ve Mehmet Yurdadön, Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) Çocuk Atletizmi Semineri'nde Hacettepe Üniversitesi'nde öğrencilerle bir araya geldi.

Eski milli atletler, öğrencilerle buluştu
Eski milli atletler, öğrencilerle buluştu
GİRİŞ 17.11.2014 15:33 GÜNCELLEME 17.11.2014 15:33

Spor Bilimleri Fakültesi'nde yapılan etkinliğe Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Dopingle Mücadele Komisyonu Genel Koordinatörü Prof. Dr. Rüştü Güner, Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Çocuk Atletizmi Türkiye Koordinatörü Necdet Ayaz, Fakülte Dekanı Prof. Dr. Haydar Demirel ile öğrenciler katıldı.

Federasyon Başkanı Fatih Çintimar, yaptığı konuşmada, çocukların sporla erken yaşta tanışabilmesi için beden eğitimi derslerinde oyunlar eşliğinde spor yapmalarını öngördüklerini belirtti.

İlkokullarda 7-12 yaş arası çocukların sporla tanıştırılarak yeteneklerinin keşfedilmesi, yarınların şampiyonu olabilmeleri için zemin hazırladıklarını ifade eden Çintimar, projeye Çorum, Kırşehir ve KKTC'de devam edeceklerini anlattı.

Program dahilinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu son sınıf öğrencileri, öğretmenleri, atletizm antrenörleri ve sporcularına kurs vermeye başlandıklarını anlatan Çintimar, sözlerine söyle devam etti:

"Eski dönemlerde beden eğitimi öğretmenleri, derslerde askeriye eğitimi veriyordu. Bunlar sporcu yetiştirmek için gereksiz bilgiler. Bu yüzden veliler de beden eğitimi derslerine gerektiği ilgiyi göstermiyor. Bu projeyle beden eğitimi dersleri daha kaliteli olacak. Çocuk, oyun oynayarak, spor yapacak, atletizm yapacak. Çocuklar illa da atletizme yönelecek diye bir şart yok. Sporcu olmasalar bile küçük yaşta sporla tanıştığı için ileri hayatının içine sporu yerleştirecek, daha sağlıklı birey olacak."

Çintimar, başarılı sporcularını çıkması ve uygulamanın devamlılık kazanması için projenin okulların müfredatına girmesi için çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Eski milli sporcu Mehmet Yurdadön de milli takımdan çıkarılma hikayesini anlatarak, dönemin Cumhurbaşkanına gönderdiği mektupla yeniden eski günlerine geri döndüğünü hatırlatarak, "Bir daha dünyaya gelsem spor yapmam. Beni yönlendiren antrenörüm, sağlık, fizyoloji, psikoloji nedir bilmiyordu. Bu yüzden kendi evlatlarıma bile spor yaptırmak istemiyorum. Çocuklarıma spor yaptırmam derken, emin olun sizin gibi eğitimli sporcular, antrenörler bulamadığımız içindir. Siz bulsaydım yaptırırdım" diye konuştu.

Ballı ise lisede beden öğretmeninin vesilesiyle atletizme yöneldiğini anlatan Ballı, "O zamanlar atletizmin bir spor olduğunu dahi bilmiyordum. Birçok derece yaptım. 800, 1000, 1500 metrelerde koştum. Türkiye rekorları kırdım" dedi.

Etkinlik kapsamında Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu öğrencileri, Hacettepe Üniversitesi atletizm sahasında 7-12 yaş aralığındaki çocuklara eğitim verdiler.

KAYNAK: AA