Olimpiyat Komitesi Başkanı Türkiye'ye hayran kaldı!

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Başkanı Jacques Rogge, Mersin'de düzenlenen 17. Akdeniz Oyunları'na övgü yadırdı.

Olimpiyat Komitesi Başkanı Türkiye'ye hayran kaldı!
Olimpiyat Komitesi Başkanı Türkiye'ye hayran kaldı!
GİRİŞ 21.06.2013 15:33 GÜNCELLEME 22.06.2013 01:51
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Jacques Rogge, 24 ülkeden 850 sporcunun konakladığı Olimpiyat Köyü'nde Haber7.com'un sorularını yanıtladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın garantörlüğünde 18 ay gibi kısa bir sürede inanılmazı başaran Türk yetkililere teşekkür eden Rogge
'Yunansitan'dan aldığımız bu oyunları Türkiye'ye vermek konusunda şüphemiz yoktu ama Türklerden bu kadarını da beklemiyorduk' dedi.

Özellikle dün geceki açılışı 'muhteşem' olarak nitelendiren Rogge, 'Türkiye büyük bir iş başardı. Şu ana kadar olumsuz giden hiçbir şey yok. Özellikle tesisler bir harika. Tüm yönleriyle sosyal olanaklarıyla, ulaşmıyla, tekonolojisiyle, yemekleriyle muhteşem bir organizasyon. Türklere böyle bir ev sahipliği yaptıkları için komitemiz adına ne ne kadar teşekkür etsem azdır' değerlendirmesini yaptı.



GEZİ PARKI 2020'Yİ ETKİLER Mİ?

Gezi Parkı olaylarının İstanbul 2020 için ne gibi bir sonuçları olur sorumuza yanıt vermeyen Rogge, 'Şu an Mersin'deyiz. Ve herşey mükemmel. Özellikle olimpiyat köyünün oyunlar sonrasında üniversite öğrencilerinin barınması için verilecek olmasını da öğrendim. Türkiye, gençlerine ne kadar önem verdiğini de böylece göstermiş oldu' dedi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 9
  • Mustafa Kemal 10 yıl önce Şikayet Et
    Ne demişti Ulu önder.... Türk çocuğu ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak için kendinde kuvvet bulacaktır.Asla şüphem yoktur ki, Türklüğün unutulmuş medeni vasfı ve büyük medeni kabiliyeti, bundan sonraki inkişafı ile atinin yüksek medeniyet ufkunda yeni bir güneş gibi doğacaktır.
    Cevapla
  • Kenan Şahin 10 yıl önce Şikayet Et
    Yürü Türkiyem. sağduyulu laflar kulağa ne kadar hoş geliyor...
    Cevapla
  • kaan can 10 yıl önce Şikayet Et
    bu bir algı dır.. burası Turkiye ve farklı etnik kokekenden insnalrımız var ama hepsinin ortraya koydugu tarihsel bir kimlij var bu turk ırksal bri kımlık deil bu mileitn tamamına verilen ust bir kimligin adıdır.. elbete bunun icinde arnavutta var cerkezde var bosnakta var kürt te var...ama turk ırkı da dahil olmaz uzere hepsi alt kımlıkler ust kimlik tarihin kendisine verdigi anlam ile turk olmalarıdır.turkluk ırkı aidiyetten ziyade bu topraklarda yasayan insların ortak bir tanımıdır..oyuzden avrupada bile muslman olanlara turk oldu denmistir...turkluk bir aidiyet dit bu devletin tum vatandaslarını kapsayan
    Cevapla
  • levent 10 yıl önce Şikayet Et
    Aynı uygulama istanbulda olsa. Olimpiyat köyü olimpiyat sonrası Üniversite öğrencilerinin Yurt ihtiyacı için kullanılsa Süper olur
    Cevapla
  • ibrahim sağdıç 10 yıl önce Şikayet Et
    ilahi Yasin Umut kardeşim,. her olayda türkler, kürtler, abazalar, lazlar, çerkezler diyeceksek vay halimize. geçen yüzyıla kadar İslamı seçen bir avrupalının müslüman olduğunu "türk oldum" şeklinde haber vermesi sana neyi ifade eder. bir de kendimize bakalım; gavur dedik mi iş biter, almanı da ingilizi de fransızı da birdir bizim için; onların ki de bu şekil yani..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle