Real'in istediğini F.Bahçe ve G.Saray da istiyor

“Birçok kulüple birlikte F.Bahçe ve G.Saray da İlkay'a talip oldu. Real Madrid taraftarının İlkay'ı istemesi ise bir baba olarak beni çok sevindirir. Ama transferde son sözü söyleyecek olan kulübü Borussia Dortmund'dur”

Real'in istediğini F.Bahçe ve G.Saray da istiyor
Real'in istediğini F.Bahçe ve G.Saray da istiyor
GİRİŞ 29.05.2013 07:12 GÜNCELLEME 29.05.2013 08:50
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Borussia Dortmund'un yıldızı İlkay Gündoğan, Bayern Münih maçında kullandığı penaltı ile Şampiyonlar Ligi finalinde gol atan ilk Türk futbolcu unvanını aldı.

İspanya'nın Marca Gazetesi'nin anketinde Real Madrid taraftarlarının transfer edilmesini istediği futbolcuların zirvesinde de İlkay Gündoğan yer aldı. Sadece Real Madrid değil, bir başka İspanyol devi Barcelona da İlkay Gündoğan'ı istiyor.

HEM BABASI HEM MENAJERİ

Peki İlkay'ın gönlü hangi dünya devinde? Türk takımlarından teklif var mı? Neden Hamit Altıntop ve Nuri Şahin gibi Türkiye yerine Mesut Özil gibi eleştiriye yol açan Alman Milli Takımı'nı tercih etti. AKŞAM bu soruları İlkay'ın menajerliğini de yapan babası İrfan Gündoğan'a sordu.

Baba Gündoğan, İlkay'ın Türkiye'de tuttuğu takımı açıklamazken Ay-Yıldızlı formaya ne kadar saygı duyduğunu vurguladı. İşte İrfan Gündoğan'ın çarpıcı açıklamaları:

ASLA SAYGISIZLIK ETMEZ

"İlkay ben ‘Alman'ım' demiyor ki. ‘Ben Almanyalıyım' diyor. Bu cümle herhalde her şeyi ifade ediyor. Almanya'daki Türkiye'nin Turizm Fuarı'na İlkay katılarak, Türkiye'yi temsil etti. Turizm Bakanı'yla da sık sık konuşuyor. Zaten burada Türkiye için elinden gelen gayreti gösteriyor. Küçüklüğünden, 17 yaşından beri İlkay'ı Alman Futbol Federasyonu yetiştirdi, eğitti, yatırım yaptı. İlkay da kendine emek veren ve ekmek yediği yerlere saygısızlık etmez.
Bu saygısızlığı yapanlar her şeye saygısızlık eder. Milliyetçilik duyguları ile eleştirilmesini değerlendirmek bize düşmez."

FB-GS İLE GÖRÜŞMEMİZ YOK

İngiliz, İspanyol, İtalyan kulüplerinin yanı sıra F.Bahçe ve G.Saray'ın da İlkay'a talip olduğunu da hatırlatan baba İrfan Gündoğan, "Herkesle merhabalığımız var ama İlkay'ın bu takımlara gidip gitmemesi noktasında herhangi bir görüşmemiz kesinlikle yok" dedi. Baba Gündoğan, oğlunun hangi Türk takımını tuttuğu sorumuza ise, "Milli Takımı tutuyor" yanıtını verdi.

TARAFTARIN İSTEMESİ YETMEZ

Gündoğan, Real Madrid taraftarının Mesut Özil'den sonra İlkay'ın da transfer edilmesini istediğini hatırlattığımızda şu yorumu yaptı: "Real Madrid taraftarının bu isteğine saygı duyarım. Baba olarak da sevinirim ama yapacak başka bir şeyim yok.

Bu konuda biliyorsunuz taraftarlar istiyor diye kulüpler oyuncuyu almıyor ya da taraftar istiyor diye kulüpler oyuncuyu hemen kapı önüne koymuyor.

2 YIL DAHA MUKAVELESİ VAR

Bizim Dortmund'la 2 yıl daha mukavelemiz var. 2015 yılına kadar anlaşmamız var. O anlaşmaları yerine getirmek ve bu mukavele sınırları çerçevesinde hareket etmek zorundayız. Başka kulüplerin taleplerinin olup olması noktasında, o kulüplerin önce Dortmund'la görüşmesi gerekiyor."

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 1
  • ahmet yemşen 10 yıl önce Şikayet Et
    İyi Anlamak. "Küçüklüğünden, 17 yaşından beri İlkay'ı Alman Futbol Federasyonu yetiştirdi, eğitti, yatırım yaptı. İlkay da kendine emek veren ve ekmek yediği yerlere saygısızlık etmez. " Bu cümle herşeyi özetliyor. Helal olsun babaya. Tebrik ederim. Bizim federasyonumuz da hala nelerle uğraşıyor şikeyi aklamak falan. Bir hizmet yapacaksanız gidin Almanyanın sistemini biraz inceleyin de önümüzdeki yıllarda en azından Dünya Kupasına gidelim. Öyle yabancı sınırlayarak olmuyor bu işler. Yabancı sınırlamasını başarısızlıklarınızı örtmek için kullanıyorsunuz.
    Cevapla