UEFA gözlemcisinin Cüneyt Çakır'a notu

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Manchester United ile Real Madrid arasında oynanan maçı yöneten ve Nani'ye çıkardığı kırmızı kartla gündeme oturan Cüneyt Çakır'a UEFA'nın verdiği puan öğrenildi.

UEFA gözlemcisinin Cüneyt Çakır'a notu
UEFA gözlemcisinin Cüneyt Çakır'a notu
GİRİŞ 07.03.2013 08:28 GÜNCELLEME 07.03.2013 17:12
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Old Trafford'da Manchester United ve Real Madrid arasında oynanan maçta Portekizli yıldız oyuncu Luis Nani'ye kırmızı kartı çıkartarak başta İngilizler olmak üzere tüm Avrupa basınının eleştiri yağmuruna tutulan Türk hakemimiz Cüneyt Çakır'a UEFA'nın iyi bir puan verdiği öğrenildi.

Milliyet'te yer alan habere göre, karşılaşmanın gözlemcisi eski İtalyan hakem Pierluigi Collina, Cüneyt Çakır'a 8.2 not verdi.Başta İngiliz ekibinin menajeri Alex Ferguson olmak üzere Manchester temsilcisinin büyük tepkisini çeken Çakır'ın, kırmızı karttan sonraki yönetimini tatminkar bulan, ancak geliştirilmesi gereken noktaları bulunduğuna dikkat çeken Collina'nın, bitiş düdüğünden sonra kendisini alkışlayarak protesto eden Manchesterli Ferdinand'a sarı kartını göstermeyen FIFA kokartlı hakemi uyardığı da bildirildi.

Çarşamba akşam saatlerinde İstanbul'a gelen Çakır basın mensuplarının sorularını yanıtsız bıraktı.UEFA Hakem Kurulu üyesi Jaap Uilenberg, iki Türk hakeminin Şampiyonlar ligi ikinci tur rövanş maçlarında görev yapmasının gurur verici olduğunu belirterek, "Cüneyt Çakır ve Fırat Aydınus'un geldiği nokta çok önemlidir. Katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Üç yıldır UEFA'nın Türkiye'den sorumlu eğitimcisi olarak görev yapan Uilenberg, Salı günü Merkez Hakem Kurulu'na gönderdiği mesajında, "Bundan sonra maçların nasıl gideceğini bilemeyiz. Ancak 2010 yılında aynı hakemler Şampiyonlar Ligi'nde eleme turu maçları yönetirken bugün en üst seviyede görev yapıyorlar. Çakır ve Aydınus'un gösterdiği performansa katkı sağlayan herkesi kutluyorum. Türk hakemliğinin son yıllarda yaptığı müthiş çıkış diğer örnek gösterilebilir" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 13
  • orhan gazi demirci 11 yıl önce Şikayet Et
    Onur Bey size katılıyorum. kırmızı konusunda ben başta doğru dedim, sonra yanlış dedim. pozisyon ortada gibi ne verirsen doğru gibi duruyor bence de. ama diğer pozisyonlarda diğer hakemler ne yapıyorlardı çok merak ediyorum. herşeyi Hoca'ya yıkmak yanlış olur bu ekip işi ama ekip olarak vasatlardı ben onu söylemek istedim sadece. o pozisyonları verseydi hoca final için adı şimdiden yazılırdı bunu iddia ediyorum. ama seyirci baskısı biraz etkiledi hocayı. sağlık olsun. inşallah finali de yönetir.
    Cevapla
  • onur gültekin 11 yıl önce Şikayet Et
    DOĞRUYU GÖREBİLMEK İÇİN DOĞRU TARAFTAN BAKMAK LAZIM... SAYIN DEMİRCİ.o an da çakır olayın ters tarafında yani kırmızı kartlık tarafında oldugu için kırmızıyı gösterdi. haaa yan hakemde hata var mı diye sorsanız orası tartışılır belki ama çakıra bir şey diyemeyiz çünkü %50 hakkını kullanmış. ve cok kısa bir sürede cereyan eden bir karar.yanlışolması da doğal olur .)
    Cevapla
  • Kürşat Kadir ALPEREN 11 yıl önce Şikayet Et
    HAZIMSIZLIK!. İngilizler yenilmeyi hazmedemeyen bir topluluk. Yahudilerden sonra dünyanın en tehlikeli ve sevilmeyen topluluğu. Bir Türk hakemin yönettiği maçta elenmek zorruna gitti hepsinin. Bravo Cüneyt ÇAKIR'a. İngilizlere çektiren iki Türk'ten birisi kendisi. Aramızdaki İngiliz Ruhlulara ne oluyor ki?
    Cevapla
  • orhan gazi demirci 11 yıl önce Şikayet Et
    sayın onur gültekin. sen pozisyonları açıkla bırak gözlemcinin kaç puan verdiğini. o iki pozisyonu açıklayın o zaman. ben size söyleyeyim. rafaelin pozisyonu kesinlikle penaltı kırmızı kartlık pozisyondu. ramos un evraya yaptığı faul kesinlikle penaltıydı. kafasının karışık olduğu maç sonunda ferdinand a kart bile göterememesinden belliydi. bunlar öyle geçiştirilecek pozisyonlar mı? Cüneyt çakırın kalitesini inkar edecek değilim ama salı günü sadece VASAT'tı. yani maçı müthiş yönetti, mükemmel yönetti demek komik olur bence.
    Cevapla
  • yunus doğdu 11 yıl önce Şikayet Et
    ÇOK ABARTIYORUZ... İngilizler unuttu gitti biralarını içip kafayı buluyorlardır şimdi..biz ne takıntılı insanlarız yahu..sporun sahada olup bittiğini hala anlayamadık gerçi bizde insanlar sosyal yaşantılarındaki sıkıntıları futbol ile dışa vurdukları için bir nevi sıkıntının yerini aldığından takılıp kalıyoruz..tv de 4 saat süren spor programında bile maç yayınları gösterilmediği halde ne konuşuluyor program 4 saat sürüyor işte geldiğimiz ruh haliyesi ortada..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle