Tarihe geçen maç! Oyuncu kaleye geçti ve...

Şampiyonlar Ligi play-off turunda Ludogorets, penaltılara kalan mücadelede Steaua Bükreş'i kalesinde bir oyuncu varken elemeyi başardı.

GİRİŞ 28.08.2014 09:54 GÜNCELLEME 28.08.2014 13:54

Rumen futbolcu Cosmin Moti tarih yazdı! Ludogorets Razgrad'ta kaleci Vladislav Stoyanov'un 119. dakikada kırmızı kart görmesiyle kaleye geçen Moti, seri penaltı atışlarındaki kurtarışlarıyla kahraman oldu!

Ludogorets Razgrad-Steaua Bükreş karşılaşmasında sahalarda eşine ender rastlanacak bir olay yaşandı. 
 
İlk karşılaşmayı 1-0 kaybeden Ludogorets, rövanşı 90. Dakikada Wanderson Cristaldo'nun attığı golle 1-0 kazandı ve bu skorla uzatmalara gidildi. 

Bulgar temsilcisinde kaleci Vladislav Stoyanov, 119. dakikada kırmızı kartla oyundan atılınca oyun dışı kaldı. Ludogorets Razgrad 3 oyuncu değişikliğini kullandığı için kaleye mecburen defans oyuncusu Cosmin Moti geçti.

STEAUA 7 SEZON EZELİ RAKİBİYDİ

Bu durum, penaltı atışlarında Bulgar temsilcisinin kalesini bir defans oyuncusunun koruyacağı anlamına geliyordu. Ancak tahminler boşa çıktı ve seri penaltılarda iki kurtarışa birden imza atan Rumen oyuncu, 7 sezon formasını giydiği Dinamo Bükreş'in ezeli rakibi Staua Bükreş'i Şampiyonlar Ligi'nin dışında bıraktı.

Penaltılarda rakibine 6-5 üstünlük sağlayan Ludogorets Razgrad Şampiyonlar Ligi gruplarına kalan taraf oldu. Bükreş ise Avrupa'da yoluna Avupa Ligi'nde devam edecek.

İşte o unutulmaz anlar...