Arat, IOC'nin raporunu değerlendirdi

İstanbul 2020 Adaylık Komitesi Başkanı Hasan Arat, İstanbul'un 2020 Olimpiyatları adaylığındaki şansının yüksekliğinin, Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) tarafından teyit edildiğini söyledi.

Arat, IOC'nin raporunu değerlendirdi
Arat, IOC'nin raporunu değerlendirdi
GİRİŞ 25.06.2013 16:19 GÜNCELLEME 25.06.2013 16:19

Arat, IOC'nin 2020 Yaz Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları aday kentleri İstanbul, Tokyo ve Madrid'e ilişkin, resmi internet sitesinden yayımladığı teknik raporu AA muhabirine değerlendirdi. Arat, söz konusu raporun, yaklaşık 1,5 yıldır süren bir çalışmanın ve Türkiye'nin son 10 yılda göstermiş olduğu gelişimin bir neticesi olduğunu bildirdi.

''Ülkemizde olimpiyatların ne kadar istendiğinin bir göstergesidir''

Hasan Arat, İstanbul'un Madrid ve Tokyo ile 2020 Olimpiyatları adaylığında son 50 metreye girdiğini vurgulayarak, "Bu rapor, kuvvetli aday olarak gösterilen İstanbul'un şansının aslında teyididir ve ülkemizde olimpiyatların ne kadar istendiğinin bir göstergesidir" değerlendirmesinde bulundu.

Aday 3 kentin de kalite, vizyon, konsept gibi birçok açıdan birbirine yakın olduğunu belirten Arat, raporun Türkiye açısından mükemmel olarak değerlendirilmesi gerektiğini ve İstanbul'un olimpiyatlara layık olduğunun kanıtlandığını ifade etti.

''En objektif rapor''

Başkan Arat, raporda spora yapılan yatırımların detaylı bir şekilde yer aldığının altını çizerek, "Bu rapor, Türkiye'de herhangi bir adaylık konusunda bugüne kadar yazılmış en objektif, en kuvvetlilerden birisidir ve İstanbul bununla gurur duymalıdır" diye konuştu.

Aday ülkelerin gelecek hafta İsviçre'nin Lozan kentinde sunum yapacağını belirten Hasan Arat, hazırlıkların çok iyi gittiğini, Türkiye'nin adaylık konusunda geliştirdiği projelerin örnek teşkil edeceğini ve buna benzer başka çalışmalara ön ayak olabileceğini dile getirdi.

Ülkede Gezi Parkı odaklı yaşanan gelişmelerin bu toplantıda gündeme gelme ihtimaline karşı hazırlıklı olduklarını kaydeden Arat, "Bütün metropol ve gelişmiş ülkelerde bu tür olaylar zaman zaman yaşanmaktadır. Bu yaşananları da aynı olgunlukla karşılayıp, bunların olumlu taraflarını nasıl anlatabileceğimizin çalışmasını yaptık" şeklinde konuştu.

Arat ayrıca, özel sektör, muhalefet partileri, iktidar ve yerel yönetimler, halk, sivil toplum örgütleri ve öğrencilerin birlik içinde olmasının önemini vurguladı.