All-Star nefes kesti! Kazanan Batı...

NBA'de 62. düzenlenen All-Star mücadelesini Batı karması 143-138'lik skorla kazandı. MVP ödülünü ise Los Angeles Clippers'ın yıldızı Chris Paul aldı.

All-Star nefes kesti! Kazanan Batı...
All-Star nefes kesti! Kazanan Batı...
GİRİŞ 18.02.2013 08:44 GÜNCELLEME 18.02.2013 08:48

Dünya'nın en önemli organizasyonlarından biri olan Amerikan Ulusal Ligi (NBA) All-Star mücadelesi yapıldı. Bu sene 62. si oynanan karşılaşmayı 143-138'lik skorla Batı karması kazandı.
Batı karmasında Kevin Durant attığı 30 sayıyla maçın en skorer oyuncusuyken; Chris Paul 10'da 7 isabetle attığı 20 sayı, ve yaptığı 15 asistle hem takımının yıldızı hem de MVP (En Değerli Oyuncu) ödülünü alan isim oldu.
Doğu'da ise Carmelo Anthony 26 sayıyla takımının en skoreri konumundayken, Dwayne Wade'in 21 sayı, 8 asist, LeBron James'in de 19 sayı, 5 asistlik performansı mağlubiyete engel olamadı.
1. Çeyrek: Doğu 26 - 31 Batı 2. Çeyrek: Doğu 39 - 38 Batı 3. Çeyrek: Doğu 30 - 39 Batı 4. Çeyrek:Doğu 34 - 35 Batı

TAM BİR ŞOV GİBİ BAŞLADI
Koçluğunu San Antonio Spurs'un baş antrenörü Gregg Popoviç'in yaptığı Batı karmasında ilk 5'inde Chris Paul, Kobe Bryant, Kevin Durant, Blake Griffin ve Dwight Howard bulunurken; Miami Heat koçu Erik Spoelstra'nın yönettiği Doğu karmasında ise Chris Bosh, Dwyane Wade, LeBron James, Carmelo Anthony ve Kevin Garnett yer aldı. Amerika'nın birçok alanda ünlü isimlerinin salonda takip ettiği karşılaşmanın ilk dakikaları karşılıklı güzel hareketlere sahne oldu. Batı'da Chris Paul müthiş top sürme yeteneğini ön plana çıkarırken; Doğu'da ise Lebron James ve Dwayne Wade atletik özelliklerini konuşturdu. İlk çeyreğin sonunda Paul ve arkadaşlarının 31-26'lık üstünlüğü vardı.

YEDEKLER GİRDİ, MAÇ CİDDİLEŞTİ
Özellikle eğlenceye yönelik bir anlayış içeren All-Star mücadelesi, son yıllarda ciddiyetten uzak olduğu için eleştirilerin hedefindeydi. Ancak bu sezon parkede daha farklı bir görüntü vardı. Büyük çekişmeye sahne olan mücadelede ikinci çeyrekte Doğu'da Chicago Bulls'tan Noah ve Batı'da Memphis Grizzlies'ten Zach Randolph'un oyuna dahil olmasıyla pota altında mücadele arttı. İkinci çeyrekte de bu mücadelenin ortasında çok sayıda akrobatik hareket görülürken, ilk yarının sonunda Batı'nın 69-65'lik üstünlüğü vardı.

DEVRE ARASINDA MİNİ KONSER
Maçın devre arasında ünlü şarkıcı Alicia Keys, televizyon karşısında ve salonda maçı takip eden basketbolseverlere bir müzik ziyafeti sundu. Kısa bir konser performansı sergileyen Keys, sevilen şarkılarını seslendirdi.

3. ÇEYREKTE DURANT SAHNEDE
İlk yarıyı önde kapatan Batı karması, ikinci yarıya da estetik hareketlerle başladı. Oklahoma City'nin yıldızı Kevin Durant, üçüncü periyotta ipleri eline alırken, attığı üçlükler ve yaptığı smaçlarla seyircileri coşturdu. Doğu'da ise Carmelo Anthonyi LeBron James ve Dwayne Wade üçlüsü yine takımın liderleri görüntüsünde sayı kaydetmeye devam ettiler. Üçüncü çeyreğin sonunda 108-104'lük skorla periyot arasına girildi.

SON ÇEYREK SAVAŞ BAŞLADI
İlk üç çeyrekte oynanan hızlı ve akıcı basketbolun aksine, son periyotta takımlar koçların verdiği direktiflerle set oyunları oynamaya başladılar. Topun değerinin daha çok bilindiği çeyrekte, maça damgasını vuran Chris Paul yine sahnedeydi. El üstünden üçlükler ve asistleriyle yine yıldızlaşan Paul, LeBron James ve Paul George ile geri gelmeye çalışan Doğu'ya şans vermedi. Batı mücadeleyi 143-138 kazandı.

 

All-Star nefes kesti! Kazanan Batı Karması
GALERİYE GİT