Fatih Terim'den Ozan Tufan yorumu

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim yeni sezonla ilgili beklentilerini anlattı.

Fatih Terim'den Ozan Tufan yorumu
Fatih Terim'den Ozan Tufan yorumu
GİRİŞ 14.08.2015 11:40 GÜNCELLEME 14.08.2015 11:40
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Terim son birkaç haftaya damga vuran Ozan Tufan transferiyle ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu. Tecrübeli teknik adam yeni yabancı kuralının özellikle Türk futbolcuların Avrupa'ya ihracının önünü açacağını vurguladı;
 
"Açıkçası sık yerli transferi yapılan yıllar yaşamadık. Ozan Tufan'ın genç ve yetenekli olması her takımın ilgi alanına girmesine neden oldu. Çalışmaya devam ederse genç yaşta birkaç mevkiide oynayabilen bir oyuncu olacak. Bu bakımdan Fenerbahçe adına iyi bir transfer. Umuyorum daha başarılı yıllar geçirir çünkü Milli Takımımız'ın da böyle futbolculara ihtiyacı var. Çünkü onu ben sağ bekte oynattım, sağ kenar ve önde oynattım. Hatta ABD maçında stoper oynattım. Genç ve gelişime açık bir oyuncu.
 
"İyi olan her yerde oynar"

Yabancı oyuncuların artmasıyla yerli futbolcuların değer kaybedeceği yönündeki eleştirileri de değerlendiren Terim; "Türk oyunculardan kimsenin vazgeçeceğini sanmıyorum. İyi Türk oyuncusu her zaman her yerde forma da bulur değer de bulur. Bu kuralın en önemli özelliği ve benim beklentim olan Avrupa'ya açılma özelliği. Şu dönemde de bu rakamlar artıyor. Hem de bildiğimiz klişe sözlerle değil. Yurdışında da bir yere gidip oradan başka bir yere sıçranabilir. Bu bakımdan forma şansı yakalayamanyanların Avrupa'ya açılacağını düşünüyorum. Bu ateşleme Türk futbolunu Avrupa'da daha fazla sayıyla temsil edilmesini sağlar ve bunun dönüşü Milli Takım'a yansır" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR 1
  • Yasar 8 yıl önce Şikayet Et
    Hangi milli takimdan bahsediyor.. Adama imparator diyerek sonunu Padisaha benzettiler. Ne sans var bu adamda...
    Cevapla