'Türkiye Futbol Direktörü olarak ilk'

Kuzey İrlanda ile yaptığı hazırlık maçından 1-0 galip ayrılan A Milli Takım'da basın toplantısına yardımcı antrenör Hamza Hamzaoğlu katıldı.

'Türkiye Futbol Direktörü olarak ilk'
'Türkiye Futbol Direktörü olarak ilk'
GİRİŞ 16.11.2013 09:18 GÜNCELLEME 16.11.2013 09:18

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Hamzaoğlu, en önemli gelişmenin, Fatih Terim'in Türkiye Futbol Direktörü olarak çıktığı ilk maçta kazanmaları olduğunu söyledi.

Bir gazetecinin "Terim ile ilgili 'Türkiye Futbol Direktörü' dediniz. Biraz açar mısınız?" sorusu üzerine Hamzaoğlu, “Türkiye Futbol Direktörü olarak yeni görevine başladı Fatih hocamız. Yani futbolun her şeyinden kendisi sorumlu. Yeniden dizayn etmek için göreve başladı” yanıtını verdi.

Maçı değerlendiren Hamzaoğlu, özellikle ilk yarıda oyunun hakimi olduklarını belirtti. İkinci yarıda 4 oyuncunun ilk kez A Milli Takım forması giydiğine dikkat çeken Hamzaoğlu, “Geniş bir kadroya sahip olmak istiyoruz zaten bildiğimiz oyuncuları bu kampa çağırmadık onun yerine daha çok genç ve görmeyi düşündüğümüz gelecek vaat eden oyuncuları bugün kadromuza aldık” şeklinde konuştu.

KUZEY İRLANDA CEPHESİ

Kuzey İrlanda Milli Takımı Teknik Direktörü Michael O'Neill ise maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

“Yediğimiz gol büyük bir hata sonucunda gerçekleşti. Aslına bakarsanız özellikle ikinci yarı çok iyi oynadık. Özellikle defansta çok iyi mücadele ettik, çok iyi pas yaptık; golü yiyene kadar da öyleydik ama önemli bir hatadan dolayı maçı kaybettik bu yüzden üzgünüz.”

(İHA)