Feyyaz Uçar: Kimseden çekinmiyoruz

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası 2'inci tur karşılaşmalarında Fransa ile karşılaşacak olan Türkiye 20 Yaş Altı Milli Takım'ının Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, Fransa'nın basit bir takım olmadığını, ancak kimseden çekinmediklerini söyledi.

Feyyaz Uçar: Kimseden çekinmiyoruz
Feyyaz Uçar: Kimseden çekinmiyoruz
GİRİŞ 02.07.2013 11:16 GÜNCELLEME 02.07.2013 11:16

FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası 2'inci turunda bu akşam Gaziantep Kamil Ocak Stadyumu'nda, Türkiye 20 Yaş Altı Milli Takım, Fransa ile karşılaşacak. Karşılaşma öncesi son değerlendirmeleri yapan iki takımın teknik direktörü, Dedeman Otel'inde basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Türkiye 20 Yaş Altı Milli Takım Teknik Direktörü Feyyaz Uçar, Fransa'nın sıradan bir ekip olmadığını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Zaman zaman başarılı oldukları kupalar da oldu, şampiyonalar da oldu. İki çeyrek final, bir yarı final oynadılar. Fiziki olarak yeterli oyunculara sahipler. Öz güveni yüksek bir takım. Telaşlanmayan, panik yapmayan, kendi gücünü bilen ve bunu sahaya çok iyi yansıtan bir ekip. Tabi ki bizim için kolay bir maç olmayacak. İddialı konuşmuyoruz ama kimseden de çekincemiz yok. Ama aynı şekilde herkese de saygımız sonsuz. Bence gruptan çıkmamızın en önemli sebebi buydu. El Salvador'a da, Avustralya'ya da gereken saygıyı gösterdiğimize inanıyorum. Gereken ciddiyeti gösterdiğimize inanıyorum. Dolayısıyla bu maçta zaten Fransa'yı sıradan bir ekip olarak düşünmemiz mümkün değil. Ama Fransa'yı çok da gözümüzde büyütmüyoruz. Biz bu kupada olmamız gerektiğini gruptan çıkarak zaten kanıtlamış olduk. Bundan sonraki hedefimiz, rakibimiz kim olursa olsun yenmek için sahaya çıkmak olacak."

FRANSA TEKNİK DİREKTÖRÜ MANKOWSKİ: AYRI BİR ÇALIŞMA YAPMADIK

Fransa Teknik Direktörü Pierre Mankowskı ise Türkiye'nin Portekiz karşısında oynadığı futboldan etkilendiğini söyledi. Mankowskı, Türk Milli Takımının çok iyi bireysel oyuncularının bulunduğunu ifade ederek, " 1'inci grupta turnuvaya başladık. Çok zor bir gruptu ve başarılı olarak bu gruptan çıktık. Yarın ise Türkiye ile bir karşılaşmaya çıkacağız. Türk takımını izledim çok iyi bir takım. Daha önce Türkiye ile Portekiz takımının karşılaşmasını izlemiştim. Kazanmak zorunda olduğumuz bir maç. Ayrı bir çalışma yapmadık. Bu karşılaşmadan galip çıkmak için elimizden geleni yapacağız. Maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız"diye konuştu.

Toplantının ardından iki takımın oyuncuları, yarınki maç öncesi hazırlıklarını tamamlamak için antremana gitti.