Çalımbay: Beşiktaş'ın bunlara ihtiyacı yok

Kasımpaşa Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, 3-3 berabere kaldıkları Beşiktaş maçını yorumladı.

Çalımbay: Beşiktaş'ın bunlara ihtiyacı yok
Çalımbay: Beşiktaş'ın bunlara ihtiyacı yok
GİRİŞ 31.10.2015 02:01 GÜNCELLEME 31.10.2015 02:01

Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Çalımbay, mücadelelerinden dolayı iki takımı da tebrik etti.

Çalımbay, Beşiktaş'ın mükemmel bir tempoyla oynadığını, kendilerinin de onlara karşılık verdiğini anlatarak, "Beşiktaş inanılmaz şekilde mücadele etti. Takımım da yapılması gereken her şeyi yaptı. İki takım da lig maçı nasıl oynanır dört dörtlük şekilde gösterdi. Bana göre çok güzel bir maç oldu" dedi.

"MUTLU SONA ERİŞECEKLERİNE İNANIYORUM"

Siyah-beyazlı ekibin ortaya koyduğu futboldan övgüyle söz eden tecrübeli teknik adam, "Böyle oynadıkları sürece, tempoyu bu şekilde devam ettirdikleri müddetçe, mutlu sona erişeceklerine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Çalımbay, oynadıkları karşılaşmalarda yapılan hakem hatalarından da dert yandı.

Ligde 10 haftayı geride bıraktıklarını hatırlatan lacivert-beyazlı çalıştırıcı, "Hakemlerden biraz anlayış bekliyorum. Geçen hafta Bursaspor maçındaki pozisyon yüzde bir milyon penaltı, verilmedi. Ondan önce de çok tartışmalı bir penaltı olayı yaşanmıştı. Biz orada hakem arkadaşımızı kurtarmaya çalıştık" şeklinde konuştu.

"ÖYLE BİR PENALTI VERİLMEZ"

Penaltı pozisyonundan önce lehlerine olan taç atışının Beşiktaş'a verilmesinin çok yanlış olduğunu belirten Çalımbay, "O pozisyon geldi ve penaltı oldu. Cüneyt hocanın o penaltıyı görme şansı, sıfır. Donk yüzünün üstüne ters düşüyor, topu dahi görmüyor. Öyle bir penaltı verilmez. Madem öyle bir penaltıyı veriyorsunuz, o zaman bizimkileri de verin. Beşiktaş takımının da öyle bir penaltıya ihtiyacı yok" şeklinde konuştu.

Rıza Çalımbay, hakemlerin çok dikkatli olması gerektiğini vurgulayarak, "İşte Trabzon'da yaşanan olay. Küçük bir olay ama daha sonra büyüyor. .Onun için hakem arkadaşlarımızın çok dikkat etmesi gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu.