Gomis'ten çok duygusal veda mesajı

Galatasaray'ın Al Hilal'e sattığı Bafetimbi Gomis, sarı-kırmızılı taraftara ve camiaya, sosyal medya hesabından yaptığı bir paylaşımla veda etti.

Gomis'ten çok duygusal veda mesajı
Gomis'ten çok duygusal veda mesajı
GİRİŞ 24.08.2018 16:09 GÜNCELLEME 24.08.2018 16:10
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Bafetimbi Gomis, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda Galatasaray taraftarına, takım arkadaşlarına, kulüp çalışanlarına ve teknik direktör Fatih Terim'e teşekkür etti.

Bafetimbi Gomis yaptığı paylaşımda "Bugün iki duyguyu beraber yaşıyorum. Yeni bir kulüp, yeni bir ülke keşfedeceğim için mutluyum ama bir taraftan da ikinci ülkemden ayrılmanın üzüntüsünü yaşıyorum. Galatasaray bana gerçek futbol tutkusunu öğretti. Beni önemli hissettirdi ve ilk şampiyonluğumu yaşattı. Futbol büyük ve güzel bir şey. Burada yaşadığım aşkı bir daha yaşayamayacağımı biliyorum. Bana en zor anlarda bile hep destek olan, kulübüne aşık bu inanılmaz taraftarları asla unutmayacağım. Takım arkadaşlarım olmadan hiçbir şey başaramazdık. Tüm takım arkadaşlarıma, teknik ekip çalışanlarına bana olan desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Bir büyük teşekkür de bana bir şampiyon gibi olmayı öğreten Fatih Terim'e. Benim yaşımda bunları öğrenebileceğimi düşünmezdim ama o bana aksini ispat etti. Türk halkına teşekkür ediyorum. Dünyanın en güzel ülkelerinden birine sahipsiniz. Gurur duyun, güçlü olun, bir olun. Galatasaray ailemin bilmesini isterim ki, insanın ailesini bırakması hiçbir zaman kolay değildir ama bazen hayat böyle. Daha önce düşünmediğimiz ama yapmamız gereken seçimler vardır. Bu kulüp için çok daha fazlasını vermek isterdim ama hayat başka bir şey istedi bizden... Sizleri asla unutmayacağım. Bu sadece bir bölümün sonu, hikayenin değil. Her zaman benim kalbimde olacaksınız. Sizi seviyorum" ifadelerine yer verdi.

 

 

Gol kralı oldu

Bafetimbi Gomis, Spor Toto Süper Lig'de 2017-2018 sezonunu gol kralı olarak tamamladı.

Ligi 29 golle tamamlayan Gomis, en yakın rakibi Burak Yılmaz'ın 6 gol önünde gol krallığı unvanını elde etti.

- En çok gol atan yabancı

Bafetimbi Gomis, geçen sezon Galatasaray forması altında kaydettiği gollerle lig tarihinde bir rekora imza attı.

Süper Lig'de forma giydiği 33 maçta 29 kez ağları havalandırarak gol krallığına ulaşan Gomis, bir sezonda en fazla gol atan yabancı futbolcu unvanını aldı.

Daha önceki rekor, 2010-2011 sezonunda Fenerbahçe forması altında 28 gol kaydeden Brezilyalı Alex de Souza'ya aitti.

- Kariyer rekoru kırdı

Bafetimbi Gomis, Galatasaray'daki performansıyla kariyer rekorunu kırdı.

Futbol kariyerine Fransa'nın Saint-Etienne'de başlayan Gomis, Galatasaray'dan önce Olympique Lyon, Swensea City ve Marsilya'da forma giydi. Gomis, bu takımlarla toplamda 166 lig golüne imza attı.

Galatasaray'da ligde 29 kez gol sevinci yaşayan Gomis, kariyerinin en golcü sezonunu da sarı-kırmızılılarda yaşadı.

- Tek sezonda 6,4 milyon avro gelir

Gomis, geride kalan sezonda Galatasaray'dan 6,4 milyon avro para kazandı.

Yıllık garanti ücret olarak 3 milyon 350 bin avro ödenen golcü futbolcuya imza parası olarak ise 2 milyon 500 bin avro verildi. Şampiyonluk primi olarak sarı-kırmızılı kulüpten 200 bin avro alan Bafetimbi Gomis, Süper Lig'deki forma giydiği maçlardaki her puan için 5 bin avro gelir elde etti. Gomis, oynadığı maçlarda 72 puan toplayan Galatasaray'dan puan primi olarak toplamda 360 bin avro gelir sağladı.

Fransız futbolcunun 2017-2018 sezonundaki geliri toplam 6 milyon 410 bin avroyu buldu.

- Büyük maçlarda etkisiz kaldı

Bafetimbi Gomis, Galatasaray'ın Beşiktaş, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Medipol Başakşehir ile oynadığı maçlardaki etkisiz görüntüsüyle dikkati çekti.

Süper Lig'de 33 maçta forma giyen ve 29 gol atarak şampiyonlukta önemli rol oynayan Gomis, şampiyonluk yolundaki rakiplere karşı fileleri havalandırmakta zorlandı. 

Söz konusu takımlarla ligde oynanan 8 maçın tamamında da forma giyen Gomis, bu müsabakalarda sadece 2 kez gol sevinci yaşadı. Trabzonspor ve Medipol Başakşehir ile oynanan birer maçta birer kez fileleri havalandıran Gomis, diğer 6 müsabakada ise gol bulamadı. 

Gomis, ligde sadece Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye gol atamadı.

YORUMLAR 15
  • Ali Suavi 5 yıl önce Şikayet Et
    O son penaltıyı vurmucaktın be reis
    Cevapla
  • Ali Suavi 5 yıl önce Şikayet Et
    O son penaltıyı vurmucaktın be reis
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    en cok gol sevinci hosuma gidiyordu özlicez ben BJKliyim
    Cevapla
  • Sinan58/1905 5 yıl önce Şikayet Et
    Eee GS şampiyonlar Ligi'nden alacak olduğu parada Gomis sayesindedir bunuda unutmayın
    Cevapla
  • gsliii 5 yıl önce Şikayet Et
    buyuk maclarin adami degilsin..fener besiktasa gol atamayan sampyonlar liginde hic atamaz..yerinde bir karar..bu sene kalsaydi seneye kimse almazdi..fatih terim gibi biri anca boyle akillica nester atabilirdi..darisi feguli ve belhandanin basina..
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Demekki sana göre FB BJK büyük takim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle