Galatasaray'da 10 yıl sonra bir ilk

Galatasaray, 10 yıl aradan sonra transfere yaptığı harcama ile dikkatleri üzerine çekti.

Galatasaray'da 10 yıl sonra bir ilk
Galatasaray'da 10 yıl sonra bir ilk
GİRİŞ 02.09.2015 11:49 GÜNCELLEME 02.09.2015 11:49
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Galatasaray, ekonomik nedenlerden dolayı transfer döneminde özellikle taraftarının beklentilerinin altında kalsa da, düşük maliyetli oyunculara yönelip, elindeki yıldız isimleri elden çıkarmasıyla uzun yıllar sonra bir ilki gerçekleştirdi.

Sarı-kırmızılı takım bu yaz transfer sezonunda, bonservis ve kiralama bedeli ödediği oyuncular Lukas Podolski, Lionel Carole, Cenk Gönen, Jason Denayer için yaklaşık 5 milyon euroluk bir harcama yaptı. Felipe Melo'yu Inter'e, Amrabat'ı Malaga'ya satan, Telles, Bruma ve Furkan'ı kiralama bedeliyle kiralayan Galatasaray bu isimler sayesinde de kasasına yaklaşık 11 milyon euro koymayı başardı.

Galatasaray, 5 milyon euroluk gider ve yaklaşık 11 milyon euroluk gelirle, 10 yıllıkaradan sonra transfer dönemini kâr elde ederek kapattı. Yaklaşık 6 milyon euro kâr eden (Transferden) sarı-kırmızılı takım, en son 2004/2005 sezonunda transferde kâr elde edebilmişti.

KAYNAK: SPORX
YORUMLAR 5
  • abdurrahman 8 yıl önce Şikayet Et
    bu ne bicim duzen ne bicim yönetim bu skandallar sonrası bu yönetim istifa etmeli
    Cevapla
  • kalender 8 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaslar iyi hosda malesef forvetsiz olmaz burak tam bir skandal hele umut tam bir tembel ogrenci ondan oyle bir cacik olmaz
    Cevapla
  • ömer 8 yıl önce Şikayet Et
    sinan gümüşü artık burak ın yedeği olarak oyuna sokması takıma alışması lazım iyi oyuncu...kumaş iyi maç oynamalı...onun kalitesinde ve yaşında olan oyuncular hep oynatılıyor avrupada...sonra 23 yaşında 30 milyon euro ya satıyorlar
    Cevapla
  • Amasyalı 8 yıl önce Şikayet Et
    Galatasaray gerçekten iyi bir takım hele ki podolski ve snejder gibi yıldız oyuncular olduktan sonra belki şampiyon bile olabilir.
    Cevapla
  • cetin 8 yıl önce Şikayet Et
    Forvet hatti haric galatasarayin iyi bir kadrosu var, giden oyuncularin ve gelenlerin cok yerinde oldugu gorusundeyim.
    Cevapla