İlginç benzetme: 90 model Alman stadı

Efsane başkan Süren, TT Arena'yı hiç beğenmediğini belirterek, ''Tabii ki eski Ali Sami Yen'e göre saray niteliğinde. Ama bana göre 2006'da yapılmış, 90 model bir Alman stadıdır. Galatasaray kendi stadını kendi yapmalı'' dedi.

İlginç benzetme: 90 model Alman stadı
İlginç benzetme: 90 model Alman stadı
GİRİŞ 04.07.2013 11:47 GÜNCELLEME 04.07.2013 11:47

Galatasaray'ın efsane başkanı Faruk Süren, Türk Telekom Arena Stadı hakkında ilginç ifadeler kullandı. Kendi dönemiyle ilgili olarak, ''Stadı yapamadık, ömrümüz vefa etmedi'' diyen Süren, yaptığı açıklamada açıklamada, ''Ben bu stadı hiç beğenmiyorum. Tabii ki eski Ali Sami Yen'e göre saray niteliğindedir ama bana göre 2006'da yapılmış eski bir stattır. 90 model bir Alman stadıdır. Planlar çekmeceden çıkmıştır ve oradan çıkan planlara 3 milyon dolara yakın para ödenmiştir. 4.5 milyon dolar ödediğimiz için biz tenkit ediliyorduk ama o proje bambaşkaydı. İhalesi de yapılmıştı ama devam ettiremediler'' açıklamasını yaptı.

'Galatasaray perişan oldu'

Mecidiyeköy'de bırakılan araziye 480 milyon dolar verildiğini hatırlatan Süren, ''Galatasaray yöneticileri devletten daha modern bir stat isteseydi, devlet onu da yapardı. Galatasaray Kulübü, Arena'yı kendi yapmaya çalıştı, yapamadı, perişan oldu. Devlet devreye girdi ve mevcut plana uygun olarak stadı yaptı. Burada fazla iftihar edecek bir şey yok'' diye konuştu. Faruk Süren ayrıca Galatasaray'ın imkanlarını seferber edip kendi stadını, basketbol sahasıyla birlikte spor kompleksi olarak yapması gerektiğini dile getirdi.