G.Saray Farfan'da sona yaklaştı!

G.Saray, Jefferson Farfan'ı 2.9 milyon Euro'luk yıllık ücretle ikna etti. Oyuncunun kulübüyle ise 7 milyon Euro bonservis bedeli üzerinde anlaşma sağlandı.

G.Saray Farfan'da sona yaklaştı!
G.Saray Farfan'da sona yaklaştı!
GİRİŞ 29.06.2013 07:22 GÜNCELLEME 29.06.2013 07:22

Artık Jefferson Farfan da Galatasaraylı olmayı bekliyor... Schalke Kulübü ile Almanya'da 3 gündür pazarlık masasında olan sarı kırmızılı ekibe gelmeyi Perulu yıldız da kafasına koydu.

Cimbom'a 10 milyon Euro'dan kapıyı açan Alman devi, pazarlıklar sonucu bu rakamı 8 milyon Euro'ya kadar indirdi. Galatasaray, kısa vadeli ödeme planı ile 7 milyon Euro bonservis bedelinde anlaşmaya varmayı hedeflediği Schalke'nin ardından Farfan ve menajeri ile de önceki gün bir araya geldi.

YILLIK ÜCRET İÇİN DEV ÖNERİ

ALMAN kulübünün aksine Galatasaray'ın önümüzdeki yıl şampiyonlar ligi'nde yer alacak olması ve sarı kırmızılı kulübün yaptığı göz kamaştırıcı teklif Jefferson Farfan'ı etkiledi. Schalke Kulübü'nde yıllık brüt olarak 3.2 milyon Euro alan, ancak Almanya Ligi'ndeki vergi sistemi nedeniyle sezon başına kazancı 1 milyon 750 bin Euro olan Farfan, Galatasaray'ın teklifine yeşil ışık yaktı.

Sezon başına 2.9 milyon Euro teklif edilen ve Schalke'de aldığı paranın tam 1 milyon 150 bin Euro daha fazlası önerilen Farfan da G.Saray'a 'Evet' dedi. Yıldız oyuncu için Sneijder ve Drogba dışında takımdaki tavan fiyatı öneren sarı kırmızılılar, mutlu sona çok yaklaştı.

4 SENELİK KONTRAT YAPILACAK

GALATASARAY 6 milyon Euro olan teklifini 7'ye çıkarırken, Schalke'nin de yapılan bu son teklife 'Evet' demesi halinde Farfan'ın transferinde hiçbir engel kalmamış oldu. Perulu kanat oyuncusu ile 4 yıllık kontrat yapacak olan Galatsaray'a Jefferson Farfan'ın dört sezon için toplam maliyeti ise 18.6 milyon Euro olacak. Erman Kılıç ve Chedjou'dan sonra Farfan, Galatasaray'ın bu sezon yaptığı üçüncü transfer olacak.

KAYNAK: HÜRRİYET