Galatasaray'da yabancı futbolcu krizi

Galatasaray'da Chedjou'nun transferiyle yabancı sayısı 10'a yükseldi. Kontenjanı boşaltmak isteyen sarı-kırmızılılar, gözden çıkarılan Elmander ve Riera'nın gitmemekte direnmesi üzerine ciddi sıkıntıya düştü. Culio'ya ise bonservisinin bedava verileceği belirtildi

Galatasaray'da yabancı futbolcu krizi
Galatasaray'da yabancı futbolcu krizi
GİRİŞ 08.06.2013 09:24 GÜNCELLEME 08.06.2013 11:50

Galatasaray'da gitmeme konusunda direnen yabancı futbolcuların faturası bir hayli ağır olacak. Chedjou'nun gelmesinden sonra kadrosundaki yabancı oyuncu sayısı 10'a çıkan sarı-kırmızılılarda, kontenjanın boşaltılması için gönderilmesi düşünülen isimlerin gitmek istememesi elleri kolları bağladı.

Son olarak Elmander'in Galatasaray'dan aldığı 1.8 milyon euroluk rakamı teklif eden Kasımpaşa'ya "Semt takımında oynamam" diyerek olumsuz yanıt vermesi üzerine Cim-Bom elindeki oyunculardan nasıl kurtulacağını kara kara düşünmeye başladı. Büyük kriz ise Albert Riera'da yaşanıyor. Yıllık 2.9 milyon euro ile takımın en çok kazanan isimlerinden biri olmasına karşın ilk yıl hayalkırıklığı yaratan, ikinci yıl ise sol bekte idare eden Riera'ya maç başılar hariç iki sezon için net 6 milyon euro ödenecek olması huzuru bozuyor. Ancak İspanyol futbolcunun gitmeye niyeti olmadığı gibi, kendisiyle ilgilenen birkaç İspanyol takımının Galatasaray'da kazandığının 4'te biri olan 750 bin euro yıllık ücret teklif etmesi üzerine kesinlikle ayrılmama kararı aldığı belirtildi. Sözleşmeli yabancılar içerisinde sorun yaratmayacak tek isim Arjantinli Culio gibi görünüyor. Gelecek yıl mukavelesi bitecek olan 30 yaşındaki futbolcunun bonservisinin eline verilmesi bekleniyor. Muslera, Eboue, Dany, Chedjou, Riera, Amrabat, Elmander, Sneijder, Drogba ve Cluio olmak üzere sözleşmeli 10 yabancı futbolcusu bulunan sarı-kırmızılılar, şu an isteseler de kadrolarına katacakları yeni bir oyuncuya lisans çıkaramayacak.

(milliyet)