Fatih Terim: Yabancı sınırı kalkmalı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Kanaltürk'te yayınlanan “Top Bizde” programında Sergen Yalçın ve Bilgin Gökberk'in sorularını yanıtladı.

Fatih Terim: Yabancı sınırı kalkmalı
Fatih Terim: Yabancı sınırı kalkmalı
GİRİŞ 09.05.2013 22:29 GÜNCELLEME 10.05.2013 04:51

"Şampiyon olduktan sonra pazartesi sabah biraz geç kalktık. Kaltığımızda vazifesini yapmış insanların huzuru vardı."

"Ben tabii uzun bir süredir sahaya giremiyorum. Şampiyonluk maçında bile 15 dakika bekliyorsunuz, oyuncular da bekliyor."

"Real Madrid'e elenince çok üzüldüm. Ben oyuncularıma şunu söylemiştim, "Elenmeyecek takım yok" Ama bu çok önemli."

"Real Madrid'e elenince üzüldüm. 3-0'ın rövanşında 1-0 geriye düşmemize rağmen 3-1 öne geçtik. Ronaldo'nun golü bana göre ofsayttı. Diğer tarafta o bayrak Drogba'ya da kalkmayabilirdi. Bu hataların bizim lehimize de olması için devamlı buralarda bulunmamız gerekiyor."

"Yabancı oyuncusu sayısı bence serbest olmalı. Ama bunları da kriterlere bağlamak lazım. Milli takımı çalıştırdığım zaman da bunu sorduklarında cevabım bu oldu, arşivlerde duruyor. İtalya'da, İngiltere'de İspanya'da hep böyle. Bunlar finallerde oynayan ülkeler hep. Avrupa Birliği'ne girmek üzere olduğumuz bu dönemde böyle yasaklarla rakiplerimizle yarışmamız zor."

"Barcelona'da Pique oynuyor mu? Oynuyor. İyi futbolcu zaten forma şansı bulur. Kulüpler TFF'yle ciddi şekilde müzakere etmeli. Bugün Türk oyuncuları da transfer etmek kolay değil. 8 - 10 milyon avro isteniyor. Piyasa böyle. Kanunla, yasakla siz bir yere gelemezsiniz. Tekrar ediyorum, eğer Türk oyuncusu iyiyse o oynamalıdır zaten."

"Abdullah Avcı'yı uzun süredir antrenörlük yapıyor. Futbol Federasyonu yetkilileri bu göreve ona vermişler. Bunu fazla sorugulamadan destek olmak gerekli, üzerinde de durmamak lazım."

"Şampiyonluğu kaybedeceğimiz hiç aklımdan geçmez mi? Geçti tabii ki. Ancak inancımı hiç yitirmedim. Maç seçme demek istemiyorum ama bazı maçlarda konsantre olmakta zorlandık. Zorlu bir viraj olanKayserispor maçını kolay geçtik. Oyuncularım özellikle ligin sonundaki maçlarda bu direnci göstermeyi başardı."