Cimbom dünya devlerini geride bıraktı!

Zorlu arenada dış sahanın en başarılı ekibi olan sarı kırmızılılar, 3 galibiyet ve 1 mağlubiyet ile devleri solladı. Avrupa'daki son 19 deplasmanında sadece 3 kez yenildi.

Cimbom dünya devlerini geride bıraktı!
Cimbom dünya devlerini geride bıraktı!
GİRİŞ 23.03.2013 08:58 GÜNCELLEME 23.03.2013 13:17
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şampiyonlar ligi'nde bu sezon harikalar yaratan ve çeyrek finalde Real Madrid ile eşleşen Galatasaray, devleri geride bıraktı. Avrupa'da geçmişte olduğu gibi başarılı bir sezon yaşayan sarı kırmızılılar, Devler Ligi'nin iki favorisi Barcelona ve Real Madrid'i sollayıp, zorlu arenanın en başarılı deplasman takımı unvanını eline geçirdi. Çeyrek finale kalan takımlar arasında Galatasaray, Paris Saint Germain ile birlikte deplasmanda zirveye adını yazdıran takımlar oldular. Şampiyonlar Ligi'nde dış saha maçlarında Cluj, Braga ve son olarak Schalke'yi devirip yalnızca Old Trafford'daki Manchester United maçında iyi futbola karşın 1-0 mağlup olan Galatasaray, deplasman zaferleri sayesinde çeyrek finale adını yazdırdı.

ORTAĞI PARIS SAINT GERMAIN

DEVLER Ligi'nde Galatasaray'ın dış saha grafiği olarak solladığı takımlar arasında ise Barcelona, Real Madrid, Bayern Münih gibi şampiyonluk adayları ve dünya devleri ile son 8'de yer alan Borussia Dortmund, Malaga ve Juventus'ta yer aldı.

Sarı kırmızılıların bu kulvardaki ortağı ise kendisi gibi 3 galibiyet ve 1 mağlubiyet alan Paris Saint Germain oldu. Galatasaray ve Paris Saint Germain'i bu kulvarda Devler Ligi'nde 2 beraberlik ve 2 galibiyet ile Juventus, 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetli Bayern Münih ile Real Madrid takip etti. Barcelona ise bu kulvarda bir hayli geride kaldı. Katalanlar, Şampiyonlar Ligi'nde çıktığı 4 deplasman maçında 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı.

SADECE ÜÇ KEZ KAYBETTİ

BU sezon dış sahada harikalar yaratan Galatasaray ise 2008 yılından bu yana çıktığı son 19 Avrupa deplasman maçında ise 10 galibiyet, 6 beraberlik ve yalnızca 3 yenilgi ile başarılı bir grafiğe imza attı. Sarı kırmızılı takımın bileğini büktüğü ekipler arasında ise bu sezonki Şampiyonlar Ligi'nde alınan başarılı skorların yanı sıra, Panathinakos, Benfica, Hertha Berlin'de bulunuyor.

Çıktığı 19 Avrupa Kupası deplasman maçında Galatasaray yalnızca bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United, UEFA Avrupa Ligi'nde turu garantilediği maçta Sturm Graz ve Şampiyonlar Ligi ön eleme sınavında Steaua Bükreş'e 1-0'lık skorlarla boyun eğdi...

(hürriyet)

YORUMLAR 1
  • ALBAYRAK ALBAYRAK 11 yıl önce Şikayet Et
    BSARININ SIRRI. bence galatsaray ın dısarıda oynadıgı maclardakı basarısının sırrı guzel saha larda oynaması tt arena dakı zemın ın kotu olması futbolcuların rahat oynamsını engellıyor.lıgdede durum aynı.saha zemını ıyı olunca cımbom daha ıyı top oynyor
    Cevapla