Shota Arveladze: Bir gün dönmek isterim...

Şu an Özbekistan'da Pakhtakor takımını çalıştıran Kayserispor, Kasımpaşa ve Trabzonspor'un eski teknik direktörü Shota Arveladze, Hollanda basınına röportaj verdi.

Shota Arveladze: Bir gün dönmek isterim...
Shota Arveladze: Bir gün dönmek isterim...
GİRİŞ 27.12.2018 16:49 GÜNCELLEME 27.12.2018 16:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hollanda'nın Elf Voetbal gazetesine konuşan Shota, ikizi Archil ile anısını anlatırken ''Archil ile hep birlikteydik. Türkiye'ye giderken de beraber gittik. Ben ondan sadece 20 dakika erken doğmuşum. İkiz olduğumuz için eskiden çok şakalar yapardık. Bir keresinde sakatlanmıştı ve hastanede yatıyordu. Ben de onun kıyafetlerini giydim ve hastanede yürümeye başladım. Beni gören doktorlar 'Archil! Nasıl yürüyebiliyorsun?' sen diye şaşırdılar. Tabii artık daha olgun ve ciddi davranıyoruz.'' diye konuştu.

 

 

''TÜRKİYE'DE BUNU DUYDUKLARINDA ÇOK ŞAŞIRDILAR''

Trabzonspor'dan Ajax'a transfer sürecini de anlatan Gürcü teknik adam, ''1997'de Ajax'a transfer oldum. Ajax, o dönemde Avrupa'nın en büyük takımlarındandı. İki sezon önce Şampiyonlar Ligi'ni kazanmışlardı. Türkiye ve Gürcistan'da insanlar Ajax'a transfer olacağımı duyduğunda Ajax B takımına mı gideceksin diye soruyorlardı. Ajax'a bana Mister Bean lakabı taktılar. Kim olduğunu bilmiyordum, sonra izleyince çok güldüm. Ardından Showtime Arveladze demeye başladılar. Bu lakap daha iyi oldu.'' dedi.

 

 

''BİR GÜN DÖNMEK İSTERİM''

Hollanda'ya teknik direktör olarak dönebileceğini söyleyen Shota, ''Hollanda, Türkiye ve İskoçya'da geçirdiğim günler çok iyiydi. Hollanda'ya bir gün teknik direktör olarak dönmek isterim. Hollanda'nın kalbimdeki yeri ayrıdır. Hala Ajax ve AZ Alkmaar'ı takip ediyorum. Ajax'ı çok beğeniyorum, çok iyi bir jenerasyon yakaladılar.'' sözlerini kullandı. (Sporx)

YORUMLAR 1
  • oflu 5 yıl önce Şikayet Et
    başarılar kardeşime
    Cevapla