TFF Başkanı'ndan Mesut Özil açıklaması

Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çektirdiği fotoğraf nedeniyle gördüğü baskı sonrasında, Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını duyurmuştu. Bu gelişmeyle ilgili tepkiler sürerken, bir açıklama da TFF Başkanı Yıldırım Demirören'den geldi.

TFF Başkanı'ndan Mesut Özil açıklaması
TFF Başkanı'ndan Mesut Özil açıklaması
GİRİŞ 23.07.2018 21:24 GÜNCELLEME 23.07.2018 21:44
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Almanya Milli Takımı'nı bıraktığını açıklayan Mesut Özil'le ilgili bir açıklama yayınladı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Yıldırım Demirören, sporcuların aşağılanma, ayrımcılık ve nefret içerikli mesajlara karşı korunması gerektiğine vurgu yaptı. 

Yıldırım Demirören'in açıklaması şöyle:

 

 

"Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olarak Mesut Özil ve ailesine tam destek veriyor; maruz kaldığı muameleyi, tehditleri ve kökeni nedeniyle kendisine gönderilen küçük düşürücü mesajları kınıyorum.

Kamuoyu önünde olsun ya da olmasın, her oyuncu aşağılanma, ayrımcılık ve nefret içerikli mesajlara karşı korunmalıdır.

'ULUSLARARASI CAMİA BİRLEŞMELİ'
 
Uluslararası futbol camiasının tüm üyeleri, ırkçılık ve hoşgörüsüzlüğü yok etme konusunda birleşmeli, yılmadan mücadelelerini sürdürmelidir.

Futbolun herkesi kapsayan ve saygı içeren değerlerini geliştiren, olumlu sosyal etki yaratma potansiyelini kullanabilmek için hep birlikte çalışmalıyız."

ÖZİL ALMAN MİLLİ TAKIMI'NI BIRAKMIŞTI

Mesut Özil, kararını açıklarken "Kazanırken Alman kaybederken göçmenim" ifadelerini kullanmıştı. 29 yaşındaki Mesut Özil, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir araya gelmesi sonrası Almanya'da ırkçılık ve saygısızlığa maruz kaldığını savunarak, milli takım kariyerini noktalamıştı.

YORUMLAR 25
  • Canım Türkiye 5 yıl önce Şikayet Et
    Hepimiz Ermeni'yiz diye nara atan, bu olayda sessiz kalan birilerine sesleniyorum. Neredesiniz? Demek ki siz aynı zamanda Alman'sınız.YUH SİZE.
    Cevapla
  • Ali aksoy 5 yıl önce Şikayet Et
    Yahu bu alman milletini anliyabilecek birisi varsa,çiksin ve bize anlatsin! Bayern in eski kalecisi Kahn baltik li bir aileden,yüz görünümü biraz,başka bir yaratiga benzediginden,bir maçta durdugu kalenin arkasina,sanki o bir maymun muş ki,sahaya YÜZLERCE MUZ ATTILAR,KARAKTERSIZ BIR DOMUZ HALK,EEE DÜNYAYA BÖYLE MI ÖRNEK OLACAKSINIZ!ZENGINLIGINIZ DEN BAŞKA,BIR VARLIGI OLMIYAN SAYGINLIGINI GÜN VE GÜN KAYBEDEN ALMANYA...
    Cevapla
  • OnaDaIrkçılıkYok 5 yıl önce Şikayet Et
    Irkçılığı yok etmeliyiz demiş, doğru. Ama aynı mesut, savaştan kaçan gariban bir suriyeli olarak ülkemin sokaklarında geziyor olsaydı, Almanların yaptığının beterini yapardı kimi sözde Türkler.
    Cevapla
  • mert 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanlarin kaninda,nefesinde damarlarinda var IRKCLIKIK ,amma mesut kardesim kendine yakisanin maksimalini yapti yürekden tebrik ediyorum,naziler uyuz oldular deliriyorlar
    Cevapla
  • TürkoğluTürk. 5 yıl önce Şikayet Et
    Konu bir Türk olunca ırkçılığa hayır. Canını kurtarmak için sığınan, en pis işleri karın tokluğuna yapan, yine de aşağılanan Suriye'li gariban oldu mu insanlık/medeniyet kalmıyor ama bu provakatör yorumcularda? Suriye'li ekmeğine mani oluyorsa NEDEN 9 MİLYARA ÇOBAN BULAMIYORUZ? Ne farkın var o Alman'dan?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle