Suudi Arabistan tarihinde bir ilk!

Suudi Arabistanlı Aseel el-Hamad, ülkesinde kadınlara trafiğe çıkma izninin verildiği gün, Fransa'daki Paul Ricard Pisti'nde Formula 1 otomobili kullandı.

Suudi Arabistan tarihinde bir ilk!
Suudi Arabistan tarihinde bir ilk!
GİRİŞ 24.06.2018 16:52 GÜNCELLEME 24.06.2018 16:52
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Suudi Arabistan Motor Sporları Federasyonunun ilk kadın yönetim kurulu üyesi Aseel el-Hamad, araç kullanmalarına serbesti getirilen ülkesindeki hemcinsleri adına bir ilke imza attı.

Renault Formula 1 Takımı'ndan yapılan açıklamaya göre, el-Hamad, sezonun 8. yarışı Fransa Grand Prix'si öncesi gerçekleşen geçit töreninde F1 otomobilinin direksiyonuna geçti.

El-Hamad, 10 yıl sonra Formula 1 takvimine dönen Fransa Grand Prix'sine ev sahipliği yapan Paul Ricard Pisti'nde, Renault'nun 2012 sezonundaki aracı E20'yi sürdü.

YORUMLAR 8
  • Gokbora 5 yıl önce Şikayet Et
    bunlarda iranlilar gibi 24 saat icerisinde kilif degistiriyorlar,buyuk basari gercekten.
    Cevapla
  • İzmirli. 5 yıl önce Şikayet Et
    Böyle başlıyor... Sonrasını görüyoruz...
    Cevapla
  • karahüseyin 5 yıl önce Şikayet Et
    bu ecnebilerde vaktin birinde bizim basörtümüzün birnevi yasaklanmasini bizden birini dünya güzeli secerek ödüllendirmisti...bknz ilk türkiyeli dünya güzeli anlarsiniz..
    Cevapla
  • sabri 54 5 yıl önce Şikayet Et
    sürmeyi iyice öğrenin sırat köprüsünden geçerken zorlanmayın ahmaklar dünyaya ben istediğim gibi yaşarım diye gönderilmedik yaratılış gayemiz o değil meteryalis düşüncenin akibrti belli iştiyakla yanmayı tercih ediyorsunuz medyada size gaz veriyor orada anlaşırsınız
    Cevapla
  • Nevo 5 yıl önce Şikayet Et
    Aman gözlerim yaşardı çokta önemli bir şey ya anlatıyorlar niye bütün ülkede var ya ney istiyorsunuz burakın kullansınlar nolur yolda rahatsız oldunuz yanınızda eşiniz yada kızınız yada kız arkadaşı nız kullanmayı bilipde alıp seni hastane yetiştirse kötümü ey cahil insanlar bide böyle düşünün yaa
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle