Rusya'ya bu yaz para akacak!

Rusya'nın Moskova şehrinde yapılan 2018 Dünya Kupası kura çekiminde Rusya Devlet Başkanı Putin konuşma yaptı.

Rusya'ya bu yaz para akacak!
Rusya'ya bu yaz para akacak!
GİRİŞ 01.12.2017 20:17 GÜNCELLEME 01.12.2017 22:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Rusya'nın ev sahipliği kontenjanı nedeniyle doğrudan katıldığı FIFA Dünya Kupası'nda yer alan 32 takım, 8 gruba ayrılacak.

AÇILIŞ KONUŞMASINI PUTİN YAPTI

Moskova'da yapılan kura çekimine futbol dünyasında birçok isim katılırken başlama konuşmasını Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin gerçekleştirdi.

"BÜYÜK MUTLULUK OLACAK"

Vladimir Putin "Hepiniz buraya hoş geldiniz. Grup aşamaları, elemeler çok yoğun geçti. Bugün de dünyamızın en iyi 32 takımı kura çekimini bekliyor. Hangi şehirlerde maçlarını oynayacakları belli olacak. Burada futbol mümkün olan en üst seviyede oynanacak. Burada atılacak golleri de dünyaya gösteriyor olmak büyük bir mutluluk olacak." şeklinde konuştu.

ŞİMDİDEN İLGİ BÜYÜK!

Sporseverler Rusya'da yapılacak olan 2018 FIFA Dünya Kupası öncesi Moskova otellerinde 40 bin odayı rezerve etti. Verilen rakam şehirdeki toplam odaların yüzde 60'ı civarında. Moskova Belediyesi Spor ve Turizm Departmanı Başkanı Nikolay Gulyayev konuyla ilgili, "Sporseverler daha çok ucuz otellere başvuruyor. Moskova merkezinde ucuz mini otellerde boş oda neredeyse kalmadı. Birçok odanın parası ödendi bile" dedi.

ABD VE ÇİN'DEN YOĞUN İLGİ

Şu ana kadarki en yoğun ilgi ABD ve Çin'den oldu. İşin ilginç tarafı bu iki ülke Dünya Kupası'na vize alamamıştı. ABD ve Çin'in yanı sıra Fransa, İngiltere, Brezilya ve Portekiz, diğer ilgili ülkeler.

Belediye, yüksek talep yüzünden Moskova otellerinin fiyatlarını maksimum izin verilen seviyeye kadar yükselttiğini bildirdi. Bakanlık, otellerin izin verilen seviyeyi geçmemeleri için kontrol edecek.

Ev Sahibi Ülkelerin Ekonomilerine Dünya Kupası’nın Katkısı

YORUMLAR 1
  • birisi 6 yıl önce Şikayet Et
    Futboldaki mafyalardan kurtulamadık. Bir haltı da beceremiyorlar. O kadar para dök yine bir başarı elde edeme.
    Cevapla