Kosova kararı sonrası Sırbistan çıldırdı!

Kosova'nın UEFA üyeliğine kabul edilmesi kararına ilk tepki Sırbistan'dan geldi.

Kosova kararı sonrası Sırbistan çıldırdı!
Kosova kararı sonrası Sırbistan çıldırdı!
GİRİŞ 03.05.2016 16:18 GÜNCELLEME 03.05.2016 16:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Kosova Cumhurbaşkanı Hashim Thaçi, Kosova Futbol Federasyonu'nun UEFA üyeliğine kabul edilmesine ilişkin, "Kosova, UEFA'da. Bu, ülkemizdeki sayısız taraftarın alabileceği en iyi haber." dedi.

Thaçi, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Kosova Futbol Federasyonu Başkanı Fadil Vokrri'yi, federasyon yetkililerini, milli takım futbolcularını ve tüm Kosova halkını tebrik ederek, "Kosova, UEFA'da. Bu, ülkemizdeki sayısız taraftarın alabileceği en iyi haber. Bundan sonra uluslararası turnuvalarda oynayacağız. Bazı maçları kazanacağız, bazılarını da kaybedeceğiz ancak hiçbir zaman bizi yeşil sahalardan uzaklaştıramayacaklar." ifadelerini kullandı.

Kosova Başbakanı İsa Mustafa da "tarihi başarı" olarak nitelendirdiği Kosova'nın UEFA üyeliğinden dolayı mutlu ve gururlu olduğunu belirterek, "Kosova artık Avrupa futbol ailesi UEFA'nın üyesi. En kısa zamanda FIFA'nın da üyesi olacaktır." dedi.

Arnavutluk da tebrik etti

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da Kosova'nın UEFA üyeliğini "kardeş ülke" olarak tebrik ettiğini ifade ederek, Kosova'nın bu yolda ilerlemesi için çalışan herkese teşekkür etti.

Arnavutluk Futbol Federasyonu Başkanı Armand Duka ise yayınladığı kutlama mesajında, bugünün Kosova futbolu ve Kosova devleti için "tarihi bir gün" olduğunu ifade ederek, UEFA üyeliğinin Kosova'nın uluslararası alanda tanınması konusunda da pozitif bir etkisinin olacağını kaydetti.

Sırbistan tepkili

Kosova'yı hala ülkenin bir parçası olarak gören ve bağımsızlığını tanımayan Sırbistan ise Kosova'nın UEFA üyeliğine kabul edilmesine tepki gösterdi.

Sırbistan Futbol Federasyonu Başkanı Tomislav Karadzic, kararın siyasi olduğunu ve futbolun siyasete yenildiğini savundu.

Karadzic, UEFA üyesi 38 ülkenin hükümetlerinin Kosova'yı bağımsız bir devlet olarak tanıdığına işaret ederek, "Tek başımıza onlarla mücadele ettik. Bazı ülkelerin futbol federasyonları yetkilileri, bizden özür dileyerek siyasilerin talimatlarına göre hareket etmek zorunda olduklarını söyledi. Birçok heyet, ülkelerindeki hükümetlerin baskısı altındaydı ve onların kararlarını uygulamak zorunda kaldı." ifadelerini kullandı.

"Bugün futbol için, UEFA için üzücü bir gün." diyen Karadzic, Kosova'nın üyeliğe kabul edilerek UEFA'nın temellerinin sarsıldığını, UEFA'nın siyasi baskılara boyun eğmemesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen UEFA Olağan Kongresi'nde Kosova, tam üyeliği kabul edildi. Kongrede yapılan oylama sonucunda Kosova Futbol Federasyonu, 28 evet, 24 hayır ve 2 çekimser oy ile UEFA'nın 55'inci üyesi oldu.

YORUMLAR 1
  • AlayinaTrivela 7 yıl önce Şikayet Et
    Eğer olay Siyasi değilse, niye Kosova'nın kabul edilmesini istemiyorsunuz? Bırakın adamlar gelsin topunu oynasın. Sizin siyasi ve ırkçı nefretiniz doğru da, Kosova'nın UEFA'ya kabulü mü yanlış? Magandalar sizi..
    Cevapla