Bunu kimse beklemiyordu! Ruslar abarttı

FIFA Dünya Kupası'nın sıradaki ev sahibi olan Rusya, ülkedeki dev stat inşaatı için Türk firmalarını veto ettiklerini açıkladı.

Bunu kimse beklemiyordu! Ruslar abarttı
Bunu kimse beklemiyordu! Ruslar abarttı
GİRİŞ 14.12.2015 12:52 GÜNCELLEME 14.12.2015 12:52
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

2018 Dünya Kupası'nın hem açılış hem de final maçına ev sahipliği yapacak olan Luzhniki Stadı'nın inşaatını bir Türkiye firması yürütüyordu.

İki ülke arasında son dönemde gerilen ilişkiler, stat inşaatına da yansıdı. Rusya'nın inşaat departmanının başındaki isim olan Andrey Bochkarev, Moskova'daki dev projeyi artık Türklerin yürütmeyeceğini açıkladı. Moskova'nın aldığı karar uyarınca Türk müteahhit ve inşaatçılarıyla çalışılmayacağı duyuruldu.

"DİĞER ŞİRKETLERLE ÇALIŞACAĞIZ"

Bochkarev, "Türk şirketlerinin iştirakı olmadan diğer şirketlerle faaliyetlerimizi yürütmeye çalışacağız" diye konuştu. İnşaatı 2014'te başlayan milyarlarca dolarlık projede inşaatın 2016 yılı sonlarına doğru bitirilmesi öngörülüyordu.

KAYNAK: MİLLİYET
YORUMLAR 25
  • Ali 8 yıl önce Şikayet Et
    Bizim israile yapamadığımızı onlar bize yapıyor
    Cevapla
  • Ahmed 8 yıl önce Şikayet Et
    Ey Rusya inşaallah aldığın bu kararlar seni rezil rus va eder.
    Cevapla
  • gerçek 8 yıl önce Şikayet Et
    sökün getirin o stadı. :)
    Cevapla
  • Adler 8 yıl önce Şikayet Et
    Bakin. yine. Ermenileri. dişarda. ve ìçerde. kişkirtiyor .. Ermeni. doleri. Türkiyede. Diyarbakirda görüyorsunuz. işde. Ermeni. dölleri deyilmi. yapanlar. TBMM. yokmu HDP. LILER. ÌŞDE....
    Cevapla
  • Adler 8 yıl önce Şikayet Et
    1914. Rus. ya. Ermenileri. kişkirtip üzerimize. salmadilarmi. onlarinan Dedelerimize. saldimadilarmi... unutmayin. sonrada. Ermeni. soykirimi demiyorlarmi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle