Finalde Dortmund'un fişini ilk yarıda çektiler

Futbolda Almanya Kupası'nı, final maçında Borussia Dortmund'u 3-1 yenen Wolfsburg kazandı.

Finalde Dortmund'un fişini ilk yarıda çektiler
Finalde Dortmund'un fişini ilk yarıda çektiler
GİRİŞ 30.05.2015 23:58 GÜNCELLEME 31.05.2015 02:04

Berlin Olimpiyat Stadı'nda oynanan karşılaşmada Wolfsburg, Borussia  Dortmund'u ilk yarıda Gustavo, Kevin De Bruyne ve Bas Dost'un golleriyle mağlup  ederek ilk kez Almanya Kupası'nı müzesine götürdü. Geçen sezon da Bayern Münih'e  finalde yenilen Borussia Dortmund'un golünü ise Aubameyang kaydetti. 
 
Karşılaşmaya hızlı başlayan Borussia Dortmund,  5. dakikada  Aubemeyang'ın golüyle 1-0 öne geçti. Kagawa'nın ortasında penaltı noktası  üzerinde topla buluşan Aubameyang'ın  şutunda meşin yuvarlak kaleci Benaglio'yu  geçerek ağlara gitti. 
 
Karşılamanın 19. dakikasında ikinci gole yaklaşan sarı-siyahlı ekipte   Kagawa'nın pasında kaleci ile karşı karşıya kalan Reus'un şutunda top üstten auta  çıktı. 
 
Wolfsburg  22. dakikada ceza sahasının dışında serbest vuruş kazandı.  Kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden serbest vuruşu kullanan Naldo'nun şutunda  kaleci Langerak topu kontrol edemedi. Rakip oyuncularından hızlı davranan Gustovo  sert vurduğu topu filelere göndererek 1-1'lik eşitliği sağladı. 
 
Karşılaşmada kontrolü eline alan Wolfsburg, 33. dakikada Belçikalı  oyuncu Kevin De Bruyne'nin 18 metreden attığı şutla 2-1 öne geçti. 
 
38. dakikada  sağ kanattan gelişen atakta Perisic'in ortasında  Hollandalı oyuncu Bas Dost'un kafa golüyle yeşil-beyazlı ekip durumu 3-1 yaptı. 
 
Maçın ilk yarısı Wolfsburg'un 3-1 üstünlüğüyle tamamlandı. 
 
İkinci yarının ilk bölümünde Borussia Dortmund, Kagawa ve Reus,  Wolfsburg da serbest vuruştan Rodriguez ve Caliguri ile gol fırsatları yakaladı  ancak iki takım da bu fırsatlardan yararlanamadı. 
 
Karşılaşmanın son bölümünde ise Borussia Dortmund, savunmasını kapatan  ve kontra ataklar geliştiren yeşil-beyazlı ekibe karşı uzaktan şutlarla gole  gitmeye çalıştı, ancak başarılı olamadı. 
 
Karşılaşmada başka gol olmadı ve Wolfsburg finalden 3-1 galip  ayrılarak kupayı kazandı.