Zico'nun favorisi Arjantin!

Eski Fenerbahçe Teknik Direktörü Zico, 2014 Dünya Kupası'nda, ülkesinin şansını değerlendirdi. Milli takımın çok genç oyunculardan oluştuğunu söyleyen Zico, favorinin Arjantin olduğu görüşünde...

Zico'nun favorisi Arjantin!
Zico'nun favorisi Arjantin!
GİRİŞ 11.06.2013 14:53 GÜNCELLEME 11.06.2013 14:53

Brezilyalı futbol efsanesi Zico, ülkesinin ev sahipliği yapacağı 2014 Dünya Kupası'nda, Brezilyalıları büyük bir hayal kırıklığının beklediği söyledi.

Zira Zico, çok genç oyunculardan oluşan Brezilya milli takımının, taraftar desteğine karşın, şampiyon olabilecek kapasitesi bulunmadığını söyledi. Brezilyalıların büyük beklentilere kapılmaması gerektiğini belirten Zico; "Elimizdeki oyuncularla dünya kupasını kazanmamız çok zor. Turnuvanın başlamasına 1 yıl kaldı ama hala ilk 11'imiz belli değil. Çok yetenekli oyuncularımız olsa da, hepsi çok genç ve deneyimsiz. Tüm ümidimizin, henüz dünya kupası maçı oynamamış 21 yaşındaki Neymar olması da bunun kanıtı" dedi.

Teknik direktör Scolari'nin, takıma dünya kupası deneyimi yaşamış; yaşlı oyuncuları monte etmesi gerektiğini vurgulayan Zico'nun favorisi ise Arjantin... Arjantin'in, Lionel Messi önderliğinde şampiyonluğun en büyük favorisi olduğunu savunan eski Fenerbahçe teknik direktörü; "Tek dileğim onlara finalde yenilmemek... Halkımın 1950 dünya kupasında olduğu gibi acı çekmesini istemiyorum" diye konuştu.

Brezilya, ev sahipliği yaptığı 1950 dünya kupasının finalinde, Uruguay'a, Maracana Stadı'nda yenilmekten kurtulamamıştı.

(ntvspor)