3. Lig'e çıkan Çıksalınspor'un stadyum isyanı!

3. Lig'e yükselen Çıksalınspor'un Başkanı Fikret Sivri, 17 takımın bulunduğu Beyoğlu'nda bir tane bile kriterlere uygun stadyum yok diyerek yetkili isimlere ateş püskürdü.

3. Lig'e çıkan Çıksalınspor'un stadyum isyanı!
3. Lig'e çıkan Çıksalınspor'un stadyum isyanı!
GİRİŞ 17.04.2013 00:56 GÜNCELLEME 19.04.2013 15:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Mehmet Can Belören'in röportajı

10 yıldır Çıksalınspor'un Başkanlığını yapan Fikret Sivri Bölgesel Amatör Lig 10.Grupta şampiyon olarak 3. Lig'e yükselen takımının hikayesini Haber7'ye anlattı.

Çıksalınspor'un başarısı için her türlü yolu denediklerini söyleyen Başkan Sivri, spor akademisinden aldıkları desteğin bu noktaya gelmelerinde büyük rol oynadığını belirtti. Fikret Sivri, Türk gençlerinin spora çok yatkın olduğunu ancak yetkili pozisyona gelen kişilerin ufkunun yetersiz olduğunu ifade etti.

Başkan Sivri, Türk futbolunun gelişmesi için çözüm sürecinde olduğu gibi "akil adamların" bulunarak yetki verilmesi gerektiğini, yönetici olan kişilerde "eski sporcu" niteliğinin aranmaması gerektiğini söyledi.

İşte Çıksalınspor Kulübü Başkanı Fikret Sivri'nin sorularımıza verdiği cevaplar...

Çıksalınspor'u 3. Lig'e taşıyan başarının şifresi nedir?

Çıksalınspor'un 3. Lig'e yükselmesi birden olmadı. Yani bir senelik olay değil. Yıllardır amatör liglerde belli başarılar elde etsek te bir türlü çıtayı yükselmedik. Bu şekilde istediğimiz başarının gelmeyeceğine inandık. Yaptığımız araştırmalar sonucunda spor akademisine yöneldik. 3 yıllık bir plan yaptık ama daha ikinci yılımızda 3. Lig'e yükselme başarısı gösterdik. İlk sene Bölgesel Amatör Lig'e çıktık. Ertesi sezonda şampiyon olup 3. Lig'de mücadele etmeye hak kazandık. Yani başarımız tesadüfi bir şekilde gerçekleşmedi. Üzerinde çok uğraştığımız bir proje sonucunda takımımız şuan hak ettiği yerde.

Taraftar desteğiniz ne durumda? Maçlardaki ortalama taraftar sayınız kaç?

Ülkemizde taraftar profili değişti. Eskiden kamyonlarla maça gidilirdi. Artık o devir geçti. Ancak deplasman maçlarımızda dahi bize eşlik eden çok yapıcı ve kültürlü bir taraftar kitlemiz var. Biz zaten "Vura kır parçala" şeklinde tezahüratlarla tribünde holigansı bir hava estiren taraftar grubunu istemiyoruz. Taraftarlarımız sosyal medyada, kulübe ait internet sayfalarında haberleşip maçlardan önce organize olabiliyor.

TARAFTARIMIZ VAR STAT YOK!

Deplasmana bile gelecek kadar tutkulu taraftarlara sahip olmamıza rağmen iç saha maçlarımızda yaşadığımız stadyum probleminden dolayı istediğimiz kitleye ulaşamıyoruz. Beyoğlu ilçesinin kulübü olmamıza rağmen yaşanan stadyum krizinden dolayı maçlarımızı Beykoz'da oynuyoruz. Bu da doğal olarak maça gelmek isteyen kitleyi kulüpten uzaklaştırıyor. Beyoğlu'na ait 17 kulübün maç yapabileceği yalnızca bir tane saha var. O saha da Bölgesel Amatör Lig maçlarına uygun değil. Bu yüzden iç saha maçlarımızı deplasmana gider gibi Anadolu Hisarı'na gidip orada oynuyoruz. Ortalama 500 taraftarımız maçlarımıza gelebiliyor. Ancak Beyoğlu Büyükşehir Belediyesi'ne sunulan stadyum projesi gerçekleşmiş olsa, inanıyorum ki iç saha maçlarımızı ortalama 3 bin 4 bin seyirciyle oynarız.

Stadyum Projesi neden gerçekleşmiyor?

Biz projeyi beğendik. Beyoğlu Büyükşehir Belediyesi'nin altından kalkabileceği çapta bir proje olduğuna inanıyoruz. Ancak Mayıs ayında başlayacağını umduğumuz stadyum inşaatının halen ihalesinin yapılmadığını öğrenince büyük hayal kırıklığı yaşadık. Bu sezona yetişeceğinden de ümitli değiliz. Bu durumda malesef maçlarımızı yine Beykoz'da oynayacağız.

Beyoğlu Büyükşehir Belediye Başkanı'nın yaşadığımız sıkıntıdan haberi olmasına rağmen bu bürokrasiyi aşıp bir türlü yetkililere isteğimiz adımları attıramadık. Onca uğraş verilen stadyum projesi İSKİ'nin bir su borusu yüzünden durdurulmuş. Beyoğlu'nun ihtiyacı olan stadın ihalesini, bir su borusu nasıl engeller anlamış değiliz.

Beyoğlu Büyükşehir Belediyesi'nin ağırdan alması bizi bıktırdı. Bundan sonra direk olarak İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş'a durumu iletmeye çalışacağız. Ancak onun direktifiyle sorunun çözüleceğine inanmaya başladık. Böyle alttan yukarı doğru bürokrasiyi aşamıyoruz. Bize Mayıs ayı başı itibariyle ihale süreci bitmiş olur, yer teslimi yapılır ve yeni sezona yetişir diyorlardı. Bizim bütün planlarımız bu şekildeydi ama şuan şevkimiz kırılmış durumda.

Milli Takım başarısız bir dönem geçiriyor. Almanya'da yetişen Türk futbolcular Milli Takımın büyük kısmını oluşturmaya başladı. Türkiye'de neden futbolcu yetişmiyor?

Ben Milli Takımın başarısızlığını, belki çok iddialı olacak ama yanlış futbolcu tercihlerine bağlıyorum. Abdullah Avcı, eski dönemlerde Hakan Şükür'e yapılan ayıbı bu kez Selçuk İnan'a yaptı. Türk futbolunda bir Selçuk İnan gerçeği var. Siz bu futbolcuyu kadronuzda düşünmezseniz zaten başarısızlığı haketmiş olursunuz.

Almanya'daki eğitim daha farklı. Bizim milli takımızın bile kamp yapacağı bir tesis yok. Yıllarca otel köşelerinde süründüler. Şimdi yeni akılları başına geldi ve milli takıma tesis kazandırmak için harekete geçildi. Bence futbolcularımızda bir sıkıntı yok. Bu ülkenin gençleri eğitildiğinde ne kadar başarılı olabileceğini gösteriyor. Sonuç olarak bugün Real Madrid forması giyen Mesut Özil'in annesi de babası da Türk...

Yurt dışından yapılan futbolcu transferlerinin Türk gençlerinin önünü kapattığına inanıyor musunuz?

Hedef koyma açısından model olma açısından yıldız futbolcular getirilebilir. Ama bakıyorsunuz adamın sırf rengi farklı, ülkesi farklı diye transfer yapılıyor. Aslında yetkili pozisyona gelenlerin dünya görüşü, ufku ney? Ona bakmak lazım... Gerçekten bilgi ve tecrübeleri oturdukları koltuğu kaldırabilecek kapasitede mi? Bence çözüm sürecinde olduğu gibi Türk futbolu, Türk sporu içinde "akil adamlar" bulunmalı. Ülke gelişiyor bence sporunda gelişmesi ve çıtayı yukarılara taşıması gerekiyor.



Eklemek istediğiniz bir şeyler var mı?

İnşallah Bölgesel Amatör Lig'de olduğu gibi 3. Lig'e de iyi bir soluk, iyi bir renk getireceğiz. Amatörde devam ettirdiğimiz kavgasız gürültüsüz dostça mücadelemizi profesyonelde de sürdüreceğiz. Tepecik, Silivri, Karagümrük başta olmak üzere birçok kulübümüzden tebrik mesajları aldık onlara da teşekkür ediyoruz.

YORUMLAR 2
  • murat yıldırım 11 yıl önce Şikayet Et
    kasımpaşa. başkan kasımpaşa stadını niye görmezden gelmiş? beyoğlunda iğne atacak yer mi var da stad yapılsın. çok istiyorsa eğer, karadenizli zengin kuzenlerinden abilerinden yer istesin başkan
    Cevapla
  • ali yazlı 11 yıl önce Şikayet Et
    DUDULLU STADI EMRİNİZE AMADE. SAYIN BAŞKAN SIKINTI YOK. Buyur gel maçlarını Dudullu Şeihr Stadında oyna...:)
    Cevapla