Özkurt: UEFA'nın FB kararı ağır ötesi

Fenerbahçe'nin UEFA'ya açtığı CAS davasında kulübün avukatlığını üstlenen Emin Özkurt, Sarı-Lacivertli yönetimin dün aldığı kararı değerlendirdi.

Özkurt: UEFA'nın FB kararı ağır ötesi
Özkurt: UEFA'nın FB kararı ağır ötesi
GİRİŞ 01.03.2013 07:44 GÜNCELLEME 01.03.2013 07:44
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fenerbahçe'nin duruşmalı savunma talep etme hakkı olduğunu belirten Özkurt, "Bu karar ağır ötesi olduğu için benim beklentim duruşmalı savunma talebinin UEFA tarafından kabul edilecek olması yönünde. Fenerbahçe'nin savunması çok önem taşıyor. Kararın eleştirilecek üç dört esaslı noktası bulunmakta. Bunların hepsine esaslı bir şekilde değinmek ve sunmak gerekiyor. Görsellerden ve sunumlardan yararlanmak son derece faydalı olacaktır. Sahaya meşale atılması haricinde bir sevk sebebi yokken bu kadar ağır bir yaptırım uygulanması pek görülmüş durum değil" dedi.

Özkurt'tan iki örnek

UEFA'nın daha önce ceza verdiği iki olaydan örnek veren Özkurt, "Lazio ve Sırbıstan-İngiltere 21 yaşaltı örneğinde daha ağır eylemler varken, onlar ile Fenerbahçe'nin aldığı ceza mukayese bile edilemez. Özellikle Lazio'da ırkçılık gibi daha ağır ceza bulunuyor ama 90 bin Euro para ve 1 maç seyircisiz oynama cezası aldılar. Seyircisiz oynama cezası da ertelendi. Fenerbahçe Kulübü, internet sitesinden daha önce taraftarlarına uyarıda bulunup ardından aldığı cezaları yayınlarken aktif işbirliği çerçevesinde sorumluluğunu yerine getirme görevini de tamamlamıştır" diye konuştu.

(fanatik.com.tr)

 

YORUMLAR 1
  • Genç54 11 yıl önce Şikayet Et
    Karşınızda TFF Yok. Sayın Avukat Bu sizin söylediğiniz Türkiye deki cezalar için geçerli? Fakat UEFA Fenerbahçeye seyircisiz ceza vermiş o maç oynanırken dışarıda stadyum yapılmış ve oradan bu ceza bize az diye meşaleler ve havai fişekler gönderiyorsun?Sayın avukat yukarıda saydğınız maç yüzünden Lazionun cezası ertelenmiş doğru fakat yine aynı olay olursa iki katı ceza çekeceğini biliyor? Sen 3 hareketin sonucunda ceza alıyorsun fakat uslanmıyorsun aynı şeyi yine yapıyorsun!Türkiye de olsa TFF başkanını ziyaret edersin o size yol gösterir Tahkimden geri döner kusura bakmayın UEFA bu gibi olayları affetmiyor???Duruşmalı savunmada dikkat edin onların gösterdiği deliller fazla ceza gerektirmesin! Bakın dün Fatih TERİM e ceza verildi ertelenmiş cezası vardı? o işletildimi bilemiyoruz fakat Tahkime gider bu ceza ya indirilir veya iptal edilir?
    Cevapla