Ersun Yanal da kabusu bitiremedi!

Bu sezon sadece 6 defa kazanabilen Fenerbahçe, dış sahadaki 13. maçında 7. mağlubiyetini aldı. Ersun Yanal yönetimi de kabusa son vermeyi başaramadı.

Ersun Yanal da kabusu bitiremedi!
Ersun Yanal da kabusu bitiremedi!
GİRİŞ 11.03.2019 10:05 GÜNCELLEME 11.03.2019 16:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Süper Lig'deki son 2 maçından 4 puanla ayrılan Fenerbahçe, Başakşehirdeplasmanına mutlak galibiyet hedefiyle çıkmıştı. Ancak son düdük çaldığında sarı-lacivertlilerin elinde sadece hüzün vardı.

 

 

Bu sezon 13 dış saha mücadelesinden sadece sekiz puan çıkarabilen Fenerbahçe için Kadıköy dışında maça çıkmak tam anlamıyla kâbus oldu. İlk iki deplasman maçında sıfır çeken sarı-lacivertliler, 5. haftada Konya'dan üç puanla dönmüştü. Ancak hiç kimse bu galibiyetin tek kalacağını düşünmemişti. Fenerbahçe bu galibiyetin ardından çıktığı, on maçta beş beraberlik, beş yenilgi alabildi. Cocu ile gidilen beş seyahatten, bir galibiyet, bir beraberlik, üç mağlubiyetle dönen sarı-lacivertliler, Koeman'la iki yenilgi, bir beraberlik yaşadı. Ersun Yanal'ın dertlere çare olması bekleniyordu ki, beş maçta iki yenilgi ve üç beraberlikle galibiyet hasreti devam etti.

ÇARE ÜRETEMİYOR

 

 

Dış sahada 9 gol kaydedebilen Fenerbahçe, meşin yuvarlağı 19 defa kalesinden çıkarmak zorunda kalırken 7 karşılaşmada skor üretmeyi beceremedi. Fenerbahçe bu performansın sonucu olarak deplasman puan durumunda, maç fazlasıyla 15. sırada kendine yer bulabildi. Kalan haftalarda, Ankaragücü, Alanya, Kasımpaşa ve Erzurum'a konuk olacak sarı-lacivertlilerin, kazanamama durumu, küme düşme endişesini tetiklerken Ersun Yanal'ın bu duruma çare üretememesi de eleştirilerin yoğunlaşmasına sebep oldu. Antalya'nın çok önemli eksiklerle çıktığı maçta golsüz beraberliğe razı olan Fenerbahçe'nin Bursa'dan bir, Kayseri'den sıfır puanla dönmesi hatalı hakem kararlarına bağlanmıştı. Beşiktaş beraberliğinde de geri dönüş puan kaybının konuşulmasına mahal vermemişti. Ancak Başakşehir yenilgisi, sarı-lacivertlilerin kazanamadığı ve Ersun Hoca'nın derde deva olamadığı gerçeğini bir defa daha gün yüzüne çıkardı.

FENERBAHÇE REKORA KOŞUYOR

Süper Lig'de 25. hafta itibarıyla 28 puanı olan Fenerbahçe kalesinde gördüğü 36 golle de istatistikleri zorluyor. Attığı 30 golle eksi 6 averajda kalan sarı-lacivertliler, 1990-91'de 43 gol yediği sezonun ardından en kötü performansını sergiliyor. Fenerbahçe, o sezon 25 haftada 43 gol yemişti. Ancak attığı gol 46'ydı ve sıralamada 5. durumdaydı. (Türkiye)

YORUMLAR 4
  • Selim 5 yıl önce Şikayet Et
    Ersun hocayı göreve lig oynanırken almayacan. Alacağın zaman Haziran olmalı. Arada alırsan iyi performans beklememek lazım. Bazı hocalar ise arada çok verimli oluyor. Bu tercihi iyi yapmak lazımdı. Tercih yanlıştı. Bu bağlamda Ersun hocayı başarısız görmemek lazım.
    Cevapla
  • Çamlica 5 yıl önce Şikayet Et
    Çare. Aykut. Koçaman.
    Cevapla
  • alperen 5 yıl önce Şikayet Et
    sayın ersun hocam kadroyu hermaçta yanlış kuruyor. başta kaleci volkan değil berke yada harun olmalı.stoperler sadık ve serdar olmalı.önlibero jailson olmalı. dirar,zac,valbuena,moses olmazsa olmaz kesinlikle oynamalı.
    Cevapla
  • arslan 5 yıl önce Şikayet Et
    bitiremez volkanın refleksleri bitmiş. topu elinden kaçırıyor topu yumruklayacağına parmak uçlarıyla tutmaya çalışıyor kalede durmuyor çok çıkıyor hatalı goller yiyor.böyle kaleci olmaz her maçta hatalı 2 gol yiyor kesin
    Cevapla