Topal: F.Bahçe'nin kaptanı Volkan Demirel’dir

Fenerbahçe'nin başarılı orta sahaya oyuncusu Mehmet Topal açıklamalarda bulundu.

Topal: F.Bahçe'nin kaptanı Volkan Demirel’dir
Topal: F.Bahçe'nin kaptanı Volkan Demirel’dir
GİRİŞ 03.07.2015 14:36 GÜNCELLEME 03.07.2015 14:36

Fenerbahçe'nin başarılı orta sahaya oyuncusu Mehmet Topal, yeni sezon çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ve takıma katılan yeni isimlerle birlikte ekip içindeki rakebatin artacağını ve bunun Fenerbahçe'ye başarıyı getireceğine vurgu yaptı.

Sabah saatlerinde gerçekleştiren antrenman sonrasında yapılan basın toplantısına katılan Mehmet Topal, önce kampı değerlendirdi. Topal, “Çok iyi bir ortamda çalışıyoruz. 2 gün önce takıma katıldım. Hocamızda kendi düzen ve sistemini oturtmaya çalışıyor. Çok iyi çalışıyoruz. Ağır idmanlara rağmen neşeli ve güzel bir otam var. İnşallah kazasız belasız bir kamp dönemi geçiririz” dedi.

"Burada çok mutluyum"

Hakkında çıkan transfer haberleriyle ile de ilgili konuşan deneyimli orta saha oyuncusu, “Tekliflerin gelmesi bizim açımızdan onore edeci. Fenerbahçe’yle devam eden bir yılık sözleşmem var. Sözleşmem devam ediyor ve burada çok mutluyum. Mücadelemize devam edeceğim. Bizler profesyoneliz ve zaman neyi gösteririz bilemeyiz. Şu anda takıma motiveyim” açıklamasında bulundu.

"Hocamız çok disiplinli"

Teknik Direktör Vitor Pereira’nın çalışma yöntemiyle ilgili soruya da Topal, “Hocamız çok disiplinli. İyi ve ağır idmanlar yapıyoruz ki, bunları da sezon öncesi yapmak zorundayız. Hoca kendi sistemini oturtuyor. Ve inşallah elimizden geldiğince yardımcı oluruz. Aynı zamanda hoca benimle birlikte takımda bütün oyuncuları tanıyordur. Benimle ilgili söylemi de bizim adımıza guru verici” yanıtını verdi.

"Kaptanlık şeref ve onurdur"

Emre’nin takımdan ayrılışı ve basında yer alan kaptanlık meselesi ile ilgili de açıklamalarda bulunan Milli oyuncu, “Emre ağabeye camiamıza hizmetlerden dolayı teşekkür ediyorum. Uzun süredir aramızda abi kardeş ilişkisi vardı. Takımdan ayrıldığı için kendi adıma çok üzüldüm. Kalitesi ve insanlığı takdir edici. Tecrübelerinden ve destekten dolayı teşekkür ederiz. Kaptanlık konusuna gelirsek, Fenerbahçe'de kaptanlık şeref ve onurdur. Takımın kaptanı da Volkan Demirel’dir. 13-14 yılını vermiş bu camiaya” ifadelerini kullandı.

"Her mevkide alternatifler var"

Yapılan transferler ve Nani’ye ilişkin soruya da orta saha oyuncusu, “Rekabet başarıyı getirir. Gelen arkadaşlarımız en iyisini yapacaktır. Her mevkide alternatifler var. Nani dünya yıldızı bir isim. İnşallah birlikte büyük başarılar imza atarız” yanıtını verdi.

"İnşallah alnımızın akıyla bu süreçten çıkacağız"

Hoca hangi sistemde takımı oynatırsa oynatsın, takıma faydalı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını dile getiren Topal, 3 Temmuz süreci ve Şampiyonlar Ligi ile ilgili de şöyle konuştu:

"O sürecin ardından camiaya katıldım. Yaşanılabilecek en zor süreci camiamız atlatmıştır. Önümüzde mahkeme süreci var. Başkanımızından taraftara ve herkes o süreçte camiaya sahip çıktı. İnşallah alnımızın akıyla bu süreçten çıkacağız. Başka bir takım bizim yerimizde olsaydı bu süreçten çıkabilir miydi? Bilmiyoruz. Bu süreçte camia olarak dik bir duruş gösterdik. Avrupa kupalarına katılmadığımız zamanlar üzüldük. Önümüzde önemli elemele maçları var. Şampiyonlar Ligi’ne gitmek istiyoruz. Bunun mücadelesini vereceğiz. En iyi şekilde hazırlanacağız.”

"İnşallah hedeflerimize ulaşırız"

Takımdan ayrılan arkadaşların kendilerini üzdüğünü ve yeni isimlerle birlikte takımın başarısı için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Mehmet Topal sözlerini şu ifadelerle tamamladı: 

“Aramızdan ayrılmaları bizleri üzdü. Dostluğumuz ve arkadaşlığımız vardı ama bizler profesyonelleriz.Sisteme ayak uydurmalıyız. Biz de bu oluşumun bir parçası olmaktan mutluyuz. Amacımız yeni arkadaşları takıma faydalı olmalarını sağlamak. İnşallah onlarla birlikte hedeflerimize ulaşırız.”